Steven-online-allround-marketeer

Meer weten? Neem contact op.

Gratis vacatures vervullen met Google for Jobs

Gratis vacatures vervullen met Google for Jobs
Steven Welp
sep 07, 2022
- 4 min lezen

Personeel gezocht! De vraag naar werk is momenteel groter dan het aanbod. Oftewel, krapte op de arbeidsmarkt. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek stonden er in het tweede kwartaal 143 vacatures open per 100 werklozen. Een toename ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022, toen was dit 133 per 100. De werknemer heeft de banen voor het oprapen en de druk op de organisatie van de werkgever neemt toe. Meer dan 80 procent van de bedrijven geeft aan last te hebben van personeelstekorten. Maar voor nu even genoeg cijfers. De brandende vraag is: wat zijn oplossingen om nieuwe medewerkers te werven? In deze blog kijken we naar: 

  • Google for Jobs
  • Wat is Google for Jobs?
  • Het indexeren van vacatures
  • Gratis vacatures vervullen met Google for Jobs
  • Laat nieuw personeel jou vinden

Google for Jobs

Heeft jouw bedrijf al talloze manieren geprobeerd, maar lijkt niets te werken? Wordt er veel tijd en geld gestoken in strak uitziende wervingscampagnes, zijn de lonen verhoogd om op te boksen tegen de moordende concurrentie of is er misschien een peperduur recruitmentbureau ingeschakeld? Werkgevers halen alles uit de kast om zo snel mogelijk nieuwe krachten te werven, ook al is het personeel minder geschikt. Gelukkig is er een gratis oplossing waarmee jij de kans op het recruiten van jouw ideale medewerker vergroot: Google for Jobs.

Wat is Google for Jobs?

Waarschijnlijk ben je bekend met grote vacaturesites als Nationale Vacaturebank of Monsterboard. Opvallen op dergelijke websites gaat veelal gepaard met hoge kosten. Eén groot voordeel van Google for Jobs: je hoeft (nog) niets te betalen. Zodra een bezoeker naar een vacature zoekt in Google zal er een extra opvallende widget verschijnen met een selectie aan openstaande vacatures. Wanneer men in de zoekmachine ‘vacature online marketeer‘ intypt ziet dit veld er als volgt uit:

Google for Jobs

In deze widget kun je onder andere filteren op vakgebied, locatie, organisatie en de plaatsingsdatum. Ook is het opslaan van vacatures of het ontvangen van updates over openstaande vacatures mogelijk. Wanneer men daadwerkelijk interesse toont en op een vacature klikt, zal deze bezoeker worden doorgestuurd naar een externe website. Hier zal de bezoeker verdere informatie ontvangen en de mogelijkheid krijgen om te solliciteren.

Vacatures indexeren

Google is continu op zoek naar de nieuwste vacatures (en halen deze ook van populaire vacaturesites af) die worden opgenomen in de database. Pagina’s worden geïndexeerd op basis van structured data. De volgende velden moet Google in ieder geval kunnen vinden in de structured data:

  • Plaatsingsdatum: de dag vanaf wanneer de vacature actief is;
  • Omschrijving: de volledige vacaturetekst;
  • Organisatie: contactinformatie over de aanbieder van de vacature;
  • Locatie: de plaats waar de vacature zich bevindt;
  • Titel: de naam van de vacature.


Tijdens het zoeken naar deze data zorgt Google dat soortgelijke vacatures worden ontdubbeld. Op vele andere vacaturesites kun je eenzelfde vacature nog wel eens meerdere malen tegenkomen.

Gratis vacatures vervullen met Google for Jobs

Met Google for Jobs heb je weer een extra kans om het personeelstekort binnen jouw organisatie te dichten. 73% van de werkzoekenden start de zoektocht naar een baan op Google. Het platform biedt een relevante en gratis oplossing om meer verkeer te verkrijgen. Hiermee wordt de mogelijkheid om sollicitanten te verkrijgen vergroot. Zolang Google nog geen geld vraagt voor de vacaturewidget is deze voor ieder bedrijf dat vecht tegen de krappe arbeidsmarkt relevant.

Laat nieuw personeel jou vinden

Heb jij je vacature-aanbod al op een bekende vacaturesite staan? Dan is de kans groot dat deze ook al in Google for Jobs verschijnt. Wil jij zelf zorgen dat jouw vacatures in de widget van Google worden gevonden? Lees dan het volgende artikel over welke stappen je moet ondernemen om de vindbaarheid van jouw vacatures te realiseren. Nog steeds niet uitgelezen? Bekijk dan ook nog 11 tips over hoe jij hoog kan scoren in Google for Jobs. 

Conclusie

De gratis oplossing voor werkgevers om hun ideale medewerkers aan te trekken, is Google for Jobs. In een tijd van arbeidsmarktkrapte, waarbij werkgevers alles uit de kast halen om personeel te werven, kan Google for Jobs een waardevolle optie zijn. Deze tool indexeert en presenteert vacatures op een gebruiksvriendelijke manier aan werkzoekenden. Het is een kans om het personeelstekort aan te pakken en de juiste kandidaten aan te trekken. Bovendien is dit een gratis optie, wat het nog aantrekkelijker maakt voor werkgevers. Worstel je nog steeds om de juiste mensen aan te trekken? Overweeg dan Google for Jobs. Hopelijk staat er snel weer nieuw personeel voor de deur.

Marketing hulp nodig?

Hulp nodig bij het vergroten van de vindbaarheid van jouw vacatures? Bij Endeavour Heroes kun je een online marketeer inhuren die tegen een aantrekkelijk tarief bij jou op locatie kan komen werken. 

Wil jij je complete online marketing uitbesteden? Dat is ook mogelijk bij Endeavour Heroes! Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Ook interessant?