martijn managing director - Endeavour Heroes

Meer weten? Neem contact op.

Sales Manager Barbara: ‘Ik wil de negativiteit rond sales wegnemen’

barbara endeavour heroes interview
Myra  Schaaf
Myra Schaaf
- 4 min lezen
Tags

Elke maand interviewen we een of meer heroes om ze beter te leren kennen. Dit keer vroegen we onze kersverse Sales Manager Barbara het hemd van het lijf.

Hoi Barbara! Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Barbara, ik ben 28 jaar en ik woon in het mooie Haarlem in een huis midden in de stad, nu nog vol in de verbouwing. Naast mijn nieuwe baan als Sales Manager bij Endeavour Heroes ben ik nu tijdelijk bouwvakker. 👷🏻‍♀️  Mijn grootste hobby, uitgebreid koken voor vrienden en familie (inclusief goede wijnen), is dan ook even geparkeerd.

Na mijn studie Commerciële Economie werd ik “overgehaald” om sales boven marketing te verkiezen. Dit omdat ik zogezegd over Sales DNA zou bezitten(?!). Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Het werd mijn drive om de negativiteit rond sales weg te nemen en te laten zien dat sales juist hand in hand gaat met vertrouwen, eerlijkheid en transparantie. Na een jaar reizen in Australië en Oost-Azie kwam ik terug met een nieuw inzicht: ik ben gek op commercie en krijg een kick van scoren, maar wel onder de voorwaarde dat iedereen er beter van wordt!

Hoe ben je bij Endeavour Heroes terechtgekomen?

Na bijna 5 jaar te hebben gewerkt voor Great Place to Work was het tijd voor een volgende stap. Opnieuw in de commercie, maar op zoek naar meer strategie. Toen ik de vacature van Sales Manager bij Heroes las werd ik direct enthousiast. Toen ik deze vervolgens doorstuurde naar mijn moeder zei ze: ‘Bar, je naam staat er nog net niet boven!’.

Waarom heb je voor Heroes gekozen?

Ik vind het concept fantastisch. Het is een echte win-win voor alle partijen ik kan hier de marketing die ik eerder een tweede plek gaf weer ruimte geven. Wat mij verder heel erg aanspreekt is de cultuur; lekker creatief, ondernemend en resultaatgericht. Ik krijg hier de vrijheid om mijn ideeën realiteit te maken en krijg ontzettend veel energie van de scale-up fase waarin we met elkaar zitten! 

Hoe bevalt het tot nu toe?

De eerste twee weken zitten er op en ik kan wel stellen dat ik me hier nu al thuis voel. De sfeer is ontspannen, de collega’s super enthousiast, ik leer veel én de lunch is niet-meer-normaal-lekker. 😋  Mijn collega Esther is de beste barista en als ik in de ochtend op kantoor aankom verschijnt haar blije koppie al: ‘Wil je Cappuccino?’. 

Wat ga je precies doen bij Endeavour Heroes?

Zoals ik al even noemde ben ik Sales Manager binnen het kernteam van Heroes. Naast het opzetten en optimaliseren van de sales strategie, verbind ik onze Allround Online Marketeers, Content Marketeers, Advertising Marketeers en Developers aan organisaties.

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?

‘Jij bent áltijd vrolijk’, hoor ik vaak. En dat klopt ook en heeft een goede reden: ik ben gek op slapen en doe dat minstens acht uur per nacht. Mij wakker maken zou ik dus niet doen. Zo ben ik ’s morgens gelijk het zonnetje in huis.

Wat hoop je te bereiken?

Endeavour betekent “try hard to do or achieve something”. Het lijkt me juist daarom te gek om met Endeavour Heroes keihard te werken aan nog meer groei. Groei in aantallen heroes en groei in het aantal organisaties waar we hen met al hun talent kunnen inzetten om alle online doelen te bereiken! En dat we over een jaar terugkijken en lachend zeggen: ‘Weet je nog? Dat we dat toen allemaal nog zo en zo deden?’. 

Welke tools/technieken gebruik je?

I LOVE HUBSPOT: de “Jip-en-Janneke-tool” onder de CRM’s. En wat technieken betreft geef ik graag een shoutout naar Mansal, waar ik de gedragspsychologie achter de sales leerde. Én niet te vergeten (verplichte kost als je het mij vraagt) het boek They Ask, You Answer van Marcus Sheridan.

Wat is jouw specialiteit?

Remote werken! In november 2020 kwamen de muren van mijn appartement op me af, werd ik steeds minder blij en dacht ik: ‘ik moet actie ondernemen’. In overleg met mijn toenmalig werkgever besloot ik voor 6 weken naar Kenia te gaan om daar remote te gaan werken én onderzoek te doen naar het effect daarvan op motivatie, energie en productiviteit. Met succes! Dit beviel zo goed dat ik afgelopen jaar ook vanuit Frankrijk heb gewerkt en nu al droom over een volgende bestemming. Ik heb er samen met MODOC ook een podcast over opgenomen. Dus als je het leuk vindt: check it out on spotify. 😃

Wat mogen opdrachtgevers van jou verwachten?

Ik breng positiviteit door oprechte interesse en humor en zie verandering als iets positiefs. Ik durf de sprong in het diepe te wagen op zoek naar verbetering en denk graag mee om een goede oplossing te vinden voor alle vraagstukken van onze opdrachtgevers.

Wil jij kennismaken? Dat kan heel gemakkelijk. Plan hier een moment in mijn agenda.

Dank je wel Barbara voor dit leuke gesprek. Heel veel succes en plezier de komende tijd!

Ook interessant?