martijn managing director - Endeavour Heroes

Meer weten? Neem contact op.

Google Ads: Tijd om te beginnen, en dit is waarom!

Begin met google ads
Endeavour Hero
Endeavour Hero
- 4 min lezen
Tags

Je hebt een prachtige website en daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk zo veel mogelijk bezoekers naar toe trekken. Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: hoe ga je dit zo effectief mogelijk doen? Een slim moment om met Google Ads te starten en hieronder ga ik je vertellen waarom.

1. Potentiële klanten: op het juiste moment bij de juiste persoon.

Hoe meer klanten op jouw website komen die ook daadwerkelijk opzoek zijn naar iets wat jij aanbied, hoe beter toch? En dat is precies wat Google Ads doet. Jij beslist waar en voor wie je advertentie getoond wordt. Door de juiste instellingen zorg je ervoor dat de advertentie alleen vindbaar is bij de juiste doelgroep op de juiste plek. Hoe meer je te weten komt over jouw klanten hoe gerichter je te werk kan gaan en hoe meer je eruit zult halen.

2. Snel zichtbaar én meetbaar resultaat.

Staan je advertenties aan? Dan zie je ook gelijk resultaat! Met Google Ads kan je op een hele snelle manier bezoekers genereren. Dat is zeker in het begin heel waardevol, maar het wordt nog beter. Google Ads gaat alle data verzamelen die over jouw potentiële klanten te vinden zijn en zet dit in overzichtelijke rapporten. Uit die rapporten kan je heel veel belangrijke informatie halen.

Ik kan je bijvoorbeeld vragen: op welke dag en tijd gaat jouw advertentie de meeste conversie opleveren? Dit lijkt een hele rare vraag die je niet zomaar kan beantwoorden. Google Ads kan dit wel. Door alle data die hij bijhoud kan je precies zien wanneer, waar en bij wie jouw advertentie het beste resultaat oplevert. En daar kan jij dan natuurlijk weer op inspelen!

3. Het budget: Alleen jij beslist!

Niet geheel onbelangrijk, zoals je misschien weet is Google Ads niet gratis. Maar er is niemand anders dan jij die precies beslist hoeveel je uitgeeft, per dag, per advertentie en zelfs per klik. En het hoeft ook helemaal niet om grote bedragen te gaan, voor een paar cent per klik kan je advertentie al getoond worden. Naast dat je in eerste instantie dus geen enorm budget nodig hebt is er nog een heel groot voordeel: je komt namelijk altijd boven de organische zoekresultaten uit. Het is aangetoond dat én de meeste mensen het verschil niet zien tussen betaalde ads en niet betaalde ads én dat mensen meteen klikken op de bovenste advertentie die ze zien, en laten dat nou altijd de betaalde advertenties zijn. Met andere woorden, met een klein budget kan je al zoveel bereiken.

4. Advertenties en extensies: Laat mensen zien wat ze willen zien.

Bij het zien van jouw advertentie moeten mensen antwoord krijgen op de vraag waar ze naar zoeken en geprikkeld zijn naar de website die er achter zit. Hoe specifieker dit aansluit hoe beter, en ook dit is weer een groot voordeel van Google Ads. Jij beslist niet alleen wanneer ze het zien maar ook wát ze zien. Schrijf de advertentie zoals jij het wil en voeg handige extensies toe.

Extensies zijn stukjes extra informatie zoals een adres, telefoonnummer of links naar andere pagina’s van je website. Op deze manier maak je de advertenties persoonlijker en nog interessanter voor de klant.

5. Nóg specifieker: Target de klanten die al eens op je website geweest zijn.

Onmisbaar in Google Ads is remarketing. De beste converterende klanten zijn diegene die al eens op je website geweest zijn of misschien al wel eens wat aangeschaft hebben. Google Ads kan je informatie geven over mensen die al eens op de site geweest zijn, waar ze geweest zijn en zelfs of ze wel of geen aankoop gedaan hebben. Op basis van die informatie kan je weer een super relevante advertentie maken die alleen getoond wordt aan die specifieke doelgroep. Een pré van adverteren met Google Ads!

Met Google Ads beginnen

Genoeg redenen dus om nu met Google Ads te beginnen. Zorg wel dat je campagne altijd goed is ingesteld en ingericht, alleen op deze manier ga je er zoveel mogelijk uit halen. 

Wil je hulp bij het opzetten van een nieuwe Google Ads campagne? Bij Endeavour Heroes huur je al een SEA specialist in tegen een aantrekkelijk tarief bij jou op locatie komen werken. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Ook interessant?