Talitha-Management-Online-Marketing-Manager

Meer weten? Neem contact op.

Online shoppen en dromen over de toekomst met Roos

Interview Roos - Endeavour Heroes
Roos Steensma
jan 12, 2022
- 4 min lezen
Tags

Wie zijn de heroes? Wat doen ze bij hun opdrachtgevers? En wat voeren ze uit in hun vrije tijd? Elke maand zetten we een of meer heroes in the picture en vragen we ze het hemd van het lijf. Vandaag is de beurt aan allround online marketeer Roos.

Hoi Roos! Vertel eens iets over jezelf?

Hi! Ik ben Roos, 26 jaar oud en ik woon in Haarlem. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan bij diverse snelgroeiende start- & scale-ups binnen de e-commerce en fashion branche. 

In mijn vrije tijd ga ik graag naar het strand en houd ik van bakken, koken, foto’s en video’s maken. Varen is ook een van mijn favoriete bezigheden, ik vind het zo leuk dat ik ook een vaarbewijs heb. Samen met mijn vriendinnen ben ik regelmatig op de tennisbaan te vinden, en ik ben afgelopen jaar ook begonnen met golf en kitesurfen. 

Waar kunnen we jou 's nachts voor wakker maken?

Als je me dan écht ‘s nachts wakker moet maken dan mag het zijn om op vakantie te gaan. Of het nu is voor een stedentrip, strandvakantie of roadtrip, ik ben overal voor in!

Hoe ben je bij Endeavour Heroes terechtgekomen?

Via Fanny, die ook bij Heroes werkt. We zijn al vanaf de kleuterklas bevriend en ook zijn we een aantal jaren huisgenoten geweest en hebben we dezelfde studie gedaan.

Toen ik liet vallen dat ik aan het rondkijken was voor een andere baan, vertelde zij dat ze bij Endeavour Heroes het team aan het uitbreiden waren en dus op zoek waren naar collega’s. Voordat ik het wist belde Martijn mij op en planden we een videocall in om online een koffietje te doen. Naast vriendinnen zijn we tegenwoordig dus ook alweer een tijdje collega’s, leuk he?!  

Zou je Heroes aanraden aan andere online marketeers en waarom?

Jazeker. Het leuke aan werken bij Endeavour is dat je de vaste basis van de Endeavour Group hebt, met gezellige collega’s en een fijn kantoor waar ook nog eens leuke trainingen en borrels plaatsvinden. Daarbij komt natuurlijk dat je bij verschillende opdrachtgevers werkt. Wat erg leuk en leerzaam is, en zo kun je in relatief korte tijd veel ervaring opdoen. 

Bij welke opdrachtgever werk je?

Bij Perfectly Basics, oftewel PB. Een premium fashion webshop voor dames waarbij de focus op slow fashion ligt. Bij PB vind je tijdloze maar modieuze items van internationale luxemerken, van hoogwaardige basic T-shirts tot exclusieve high-fashion collecties. Voor de modebewuste dames: het is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen op de website, perfectlybasics.nl, en de social kanalen te volgen. 😉 

Wij gaan meteen even kijken! Wat doe je precies voor PB?

Mijn focus ligt voornamelijk op de acquisitie van nieuwe klanten. Dit doe ik door middel van online advertising maar bijvoorbeeld ook met SEO. Met mijn kennis en skills stel ik samen met het team van PB doelstellingen op en help ik ze om groei te realiseren. Het aantrekken van nieuwe en terugkerende klanten is hier een belangrijk onderdeel van. 

Welke tools/technieken gebruik je daarvoor?

Voor het uitvoeren van data-driven marketing maak ik gebruik van veel verschillende tools, waaronder Facebook Advertising, Google Analytics, Google Search Console & Power BI. 

Wat is jouw specialiteit?

Ik heb ervaring in de performance marketing kanalen en ik vind het leuk om creatief, analytisch en strategisch bezig te zijn. Ik heb all-round kennis binnen online marketing, maar ik ben voornamelijk thuis in SEO, SEA, e-mail marketing en in het bijzonder social advertising. 

Wat is jouw toekomstdroom?

Een bedrijf aansturen, wie weet later wel mijn eigen onderneming, lijkt me gaaf. Het lijkt me ook super tof om remote te werken en dit te combineren met een mooie reis.

En op persoonlijk vlak; cliché, maar in de eerste plaats gewoon huisje, boompje, beestje. Ik zou graag een gezin vormen en dan wonen in een fijn huis in of rondom Haarlem (wat tegenwoordig ook al een uitdaging is). Wat misschien onhaalbaar lijkt, maar hé als ik dan toch mag dromen, het lijkt het me heerlijk om later een jacht te hebben ergens voor een zonnige Mediterrane kustplaats waar ik een paar keer per jaar heen kan. Om vervolgens mijn familie over te laten komen en dan heerlijk met elkaar te varen, bijvoorbeeld vanuit Ibiza, langs de Franse Rivièra, door naar Capri en daarna naar andere mooie kustplaatsen. 

Dat klinkt heerlijk Roos, wij krijgen zin in de zomer door jou! Dank je wel voor dit leuke gesprek en veel succes verder bij Perfectly Basics!

Ook interessant?