Wat is een interim SEO specialist?

Een interim SEO specialist helpt jouw organisatie online beter vindbaar worden. Door een interim SEO specialist in te schakelen scoort jouw website hoger in de natuurlijk zoekresultaten van zoekmachines. Zo trek je meer bezoekers naar je website.

Een interim SEO specialist inhuren is een alternatief voor een SEO specialist in dienst nemen. Met een interim SEO specialist hoef je dus zelf niet op zoek naar de juiste kandidaat. Het inhuren van een interimmer is een flexibele oplossing voor zowel korte- als langdurige marketingprojecten.

Renata - Endeavour Heroes

Trotse leverancier van o.a.:

c. Endeavour Heroes

Wat doet een interim SEO specialist?​

Een interim SEO specialist zorgt ervoor dat jouw website hoger scoort in de natuurlijke zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Interim SEO specialisten zorgen ervoor dat jouw website de juiste content bevat en dat er voldoende links naar jouw website zijn. Zo weet Google dat jouw website the place to be is voor mensen die zoeken naar wat jij te bieden hebt.

Wat zijn de taken van een interim SEO specialist?​

SEO specialisten zorgen ervoor dat jouw website content heeft waar je doelgroep naar zoekt. Door SEO copywriting toe te passen, krijgen jouw landingspagina’s de juiste opzet voor een hoge positie in  o.a. Google, waardoor je beter gevonden wordt. Verder zorgt je SEO marketeer voor externe links naar jouw website met een linkbuilding strategie. Ook hierdoor scoort jouw website beter in de natuurlijke zoekresultaten. Het optimaliseren van een SEO pagina kan op verschillende manieren:

  • Technische SEO: Wanneer een SEO consultant zich richt op technische SEO, houdt dit in dat bijvoorbeeld de laadsnelheid van een website zo kort mogelijk is, dat het gebruik van html en css geen fouten bevat, dat de hosting van de website goed is, afbeeldingen niet een te groot bestandsformaat hebben en links correct zijn. De SEO marketeer zorgt dat deze technische SEO aspecten dus na verloop van tijd steeds geoptimaliseerd worden.
  • SEO Content: SEO tekstschrijvers maken goede teksten met als doel om je website hoog in de organische zoekresultaten te krijgen. Het gaat er hierbij om dat de tekst op de website kwalitatief en relevant is. Heeft de webpagina H1 of H2? Klopt de structuur? Zijn de zoekwoorden relevant en terug te vinden in de tekst, titels en beschrijvingen?
  • Autoriteit ontwikkelen: een website kan door het plaatsen van externe links naar de website interessanter worden voor zoekmachines. Als een externe autoritaire pagina linkt naar jouw website, zorgt dit er daarom voor dat je website hoger scoort in de natuurlijke zoekresultaten.

Interim SEO specialist worden?

Endeavour Heroes is altijd op zoek naar talentvolle marketeers. Heb je 1 – 5 jaar ervaring en wil je de volgende stap maken in jouw carrière als marketeer? Bekijk dan eens deze vacature voor een junior/medior content marketeer of deze vacature voor een copywriter. Heb je minder ervaring, maar wil je graag een vliegende start maken als inhouse SEO marketeer? Misschien is ons online marketing traineeship dan wat voor jou.

Intererim SEO specialist inhuren?

Ontmoet en vergelijk beschikbare Heroes.

Groep Heroes
Endeavour Group

Interim specialist inschakelen via Endeavour Heroes

Endeavour Heroes is the place to be voor flexibele inhuur van interim SEO marketeers. Je online marketeer krijgt maandelijks training door ervaren specialisten van digital agency Endeavour en schakelt voor strategische backup een senior online marketeer in. Je huurt bij ons naast SEO marketeers ook specialisten met kennis van bijvoorbeeld contentmarketing, online advertising, social media en design in.

Wat voor competenties heeft een interim marketeer?

Online marketeers van Endeavour Heroes hebben een brede basis in alle belangrijke facetten van online marketing. Zo kunnen ze je helpen met online advertising, contentmarketing, SEO en social media.

Waarom Endeavour Heroes?

Tarieven

Vanaf 2 dagen per week

€55 — €75 per uur

Ex. BTW en reiskosten

Geen doorbetaling bij ziekte, vakantie en trainingsdagen.

Waar werken heroes?

Endeavour Heroes werken voor allerlei soorten organisaties. Van start-ups tot non-profit organisaties en van MKB tot grote corporates. Benieuwd wat opdrachtgevers van ons vinden? Lees de reviews of bekijk onze cases.

Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes

Hoe het werkt?

De eerste stap is het scherp krijgen van jouw wensen. Welke kennis moet je hero hebben? En wat voor persoonlijkheid past in jouw organisatie?

We sturen je de CV(‘s) van de passende hero(es) toe. Ben jij net zo enthousiast over hen als zij over jouw organisatie en opdracht? Dan plannen we een kennismaking in. Als ook deze succesvol verloopt maken we overeenkomst in orde en kan je hero direct aan de slag.

De eerste periode hebben we nauw contact, zodat de inwerkperiode soepel verloopt. Daarna plannen we in overleg met jou evaluatiemomenten in. Ondertussen staat je hero continu in verbinding met een van onze senior specialisten, die meekijkt en bijstuurt waar nodig.

De heroes volgen maandelijks trainingen om hun kennis te verdiepen en hun soft-skills verder te ontwikkelen. Je online marketeer gebruikt dus altijd de nieuwste tools en technieken om jouw doelen te bereiken. Deze trainingsdagen kosten jou uiteraard helemaal niets.

Is er specialistische kennis nodig? Dan raadpleegt je hero een van de specialisten binnen digital agency Endeavour. Met meer dan 200 digital professionals in online marketing, creatie en web development blijft geen vraag onbeantwoord.

Na 1.760 uur mag je de hero kosteloos overnemen. Eerder overnemen is mogelijk tegen een meerprijs.

Vragen over interim SEO specialisten

Een interim SEO specialist helpt je hoger te scoren in de natuurlijke zoekresultaten van o.a. Google. Zo wordt jouw website beter vindbaar en komen er meer bezoekers op je site.

Interim SEO specialisten kunnen werkzaam zijn bij de meest uiteenlopende organisaties. Dit varieert van gespecialiseerde e-commerce bedrijven tot grote multinationals. 

 

Dit hangt af van de hoeveelheid kennis en ervaring die een SEO specialist heeft. Gemiddeld ligt het salaris van een SEO marketeer tussen de € 2.500 en € 4.200 bruto per maand.

Een interim SEO marketeer kan uiteindelijk doorgroeien naar een functie als teamlead of senior SEO expert.

Inhuren geeft je flexibiliteit en controle. Je bepaalt zelf hoeveel uur per week je de marketeer inhuurt en kunt gemakkelijk opschalen, afschalen of stoppen. Daarnaast scheelt het je een mogelijk lang wervingsproces. Inhouse inhuren is daarnaast vele malen voordeliger dan een online marketing bureau of freelancer inschakelen.