Content marketing uitbesteden

Content marketing uitbesteden aan experts

Trotse leverancier van o.a.:

c. Endeavour Heroes

Waarom content marketing uitbesteden?

Content marketing uitbesteden is een verstandige keuze wanneer je snel online resultaten wilt behalen, maar te maken hebt met tijdsgebrek, een gebrek aan expertise of een tekort aan marketingpersoneel. Door je content door een specialist te laten maken, versterk je je online zichtbaarheid, creëer je een positief imago, groeit het vertrouwen van je doelgroep en stimuleer je betrokkenheid. Dit alles draagt bij aan het opbouwen van waardevolle relaties met je doelgroep, wat uiteindelijk leidt tot een hogere omzet.

Wat houdt het uitbesteden van content marketing in?

Wanneer je besluit om jouw content marketing uit te besteden, vertrouw je op experts om het zware werk te verrichten, en pluk je de vruchten van hun diepgaande kennis, rijke ervaring en geavanceerde content marketing tools. Een ingehuurde content marketeer kan je ondersteunen bij het ontwikkelen van een doordachte contentstrategie en het creëren van content voor diverse kanalen, zoals:

 • Websitepagina’s
 • Blogartikelen
 • Whitepapers
 • Afbeeldingen
 • Video’s
 • Animaties
 • Webinars
 • Podcasts
 • Templates
 • Social media posts
 • TikToks
 • Instagram Reels

…en nog veel meer!

Voordelen van contentmarketing uitbesteden

1. Expertise en ervaring

Door content marketing uit te besteden aan professionals, profiteer je van hun expertise en ervaring. Zij zijn op de hoogte van de laatste trends, tools en effectieve strategieën om jouw doelgroep met de juiste content te bereiken.

2. Tijdsbesparing

Effectieve content van hoge kwaliteit produceren kan erg tijdrovend zijn. Door content creatie uit te besteden, kun je je focussen op andere belangrijke aspecten binnen de organisatie. Een specialist neemt dan al het werk uit handen.

3. Constistente content

Het is belangrijk dat alle content direct herkenbaar is bij de doelgroep. Consistentie in de vormgeving is cruciaal om vertrouwen en herkenning te wekken. Een specialist verwerkt jouw huisstijl in de content en zorgt voor consistentie. 

4. Analyse & rapportage

Een ander voordeel van content marketing uitbesteden is dat je regelmatig gedetailleerde rapporten ontvangt over de prestaties. Hoe wordt er gereageerd op de content? Dit helpt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen voor toekomstige strategieën.

5. Kostenbesparing

Hoewel het uitbesteden van content werkzaamheden een investering is, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn. Je bespaart op salarissen, training en tools die nodig zijn om een effectieve strategie te implementeren.

content marketing uitbesteden

Wat kost content marketing uitbesteden?

Hoeveel kost content markteing uitbesteden? De kosten van reguliere media bureaus liggen meestal tussen de €75 en €150 per uur. Een specialist werkt dan aan jouw opdracht binnen de muren van het bureau. Bij Endeavour Heroes werkt het net even anders. De specialist, ook wel Hero genoemd, werkt bij jou in het team tegen een voordelig uurtarief tussen de €55 en €65 per uur, voor minimaal 2 dagen per week. De kosten zijn afhankelijk van de senioriteit en werkzaamheden. Endeavour Heroes betaalt voor maandelijkse trainingsuren, vakantiedagen en ziekteverlof. Opschalen, afschalen of stoppen kan maandelijks en is zo geregeld. Is het een perfecte match? Dan is overname een mogelijkheid.

Content marketing uitbesteden bij Endeavour Heroes

Wij koppelen je aan een Hero die perfect aansluit bij jouw doelen en organisatie. De Hero is in dienst bij ons, maar onderdeel van jouw team. Zo profiteer jij van alle voordelen van inhouse inhuren. De Hero kan op locatie en op afstand werken, ontvangt maandelijks training van ervaren specialisten en schakelt voor strategische backup een senior in. En dit is gewoon part of the deal.

 • Jij krijgt controle. De Hero werkt bij jou in het team en niet, zoals een traditioneel marketingbureau, op afstand. 
 • Jij krijgt zekerheid. De Hero is uitgebreid gescreend op kennis, vaardigheden en persoonlijkheid. 
 • Jij krijgt flexibiliteit. Je bepaalt zelf hoe lang je de marketeer nodig heb en kunt maandelijks opzeggen.
 • Jij krijgt ervaring. Onze Heroes zijn klaargestoomd in de praktijk, waardoor ze beschikken over vakkennis en ervaring.
 • Jij bespaart op je marketingbudget. Onze tarieven zijn lager dan die van de meeste marketingbureaus of freelancers. 
content creatie uitbesteden

Het verschil tussen Endeavour Heroes en een freelancer of online marketing bureau.

Veelgestelde vragen over content marketing uitbesteden

Content marketing uitbesteden houdt in dat een bedrijf de verantwoordelijkheid voor het creëren, publiceren en beheren van content overdraagt aan een externe partij. Deze partij is gespecialiseerd in het ontwikkelen van verschillende soorten content, zoals blogberichten, landingspagina’s, video’s, infographics, afbeeldingen en sociale media berichten. Het uitbesteden van content marketing stelt bedrijven in staat om te profiteren van de expertise en ervaring van professionals, waardoor ze effectievere en efficiëntere contentcampagnes kunnen uitvoeren zonder dat ze intern een volledig contentteam hoeven op te bouwen

Het kiezen van de juiste partij om mee samen te werken vereist gedegen onderzoek en overweging. Het is belangrijk om een partner te vinden die goed past bij je bedrijfscultuur en doelen, en die in staat is om meetbare resultaten te leveren. Let op de volgende punten bij het kiezen van een partij om je content marketing uit te besteden: 

 1. Bekijk het portfolio: Bekijk welke projecten er in het verleden zijn geweest. Is de content en de kwaliteit in lijn met jouw verwachtingen?

 2. Ervaring in jouw branche: Kies een partner met ervaring in jouw specifieke branche. Ze zullen beter begrijpen wat werkt en wat niet.

 3. Vraag om referenties en lees reviews: Vraag naar referenties van eerdere klanten en lees de reviews. Zo weet je beter wat je kan verwachten.

 4. Transparantie en communicatie: Zorg ervoor dat de partner open en transparant is over hun werkwijze, rapportage en communicatie.

 5. Flexibiliteit en schaalbaarheid: Overweeg of ze in staat zijn om te voldoen aan je behoeften en of ze kunnen opschalen als je bedrijf groeit.

 6. Budget en kosten: Bespreek tarieven en kosten met potentiële partners om ervoor te zorgen dat ze passen binnen het budget.

 7. Contract: Zorg voor een gedetailleerd contract dat de verantwoordelijkheden, deadlines en verwachtingen van beide partijen duidelijk definieert.

 8. Testfase: Overweeg een testfase waarin je de samenwerking kunt evalueren voordat je een langdurige verbintenis aangaat.

Door content marketing uit te besteden, kan je verschillende doelen halen. Content marketing is namelijk een essentieel onderdeel binnen de gehele online marketing strategie. Voorbeelden van doelen met betrekking tot contentmarketing zijn: 

 • De aandacht trekken van doelgroep
 • Het versterken van de merkidentiteit
 • Het vergroten van de betrokkenheid
 • Een online community opbouwen
 • Vertrouwen winnen van de doelgroep
 • Herkenning creëren en top of mind blijven

Wanneer je geld uitgeeft aan het uitbesteden van content marketing, wil je ook zeker weten dat de resultaten succesvol zijn. Succesvolle content marketing zie je terug in:

 • Stijging in organisch zoekverkeer: Een effectieve contentmarketingstrategie kan leiden tot een aanzienlijke toename van organisch zoekverkeer naar je website, wat kan worden gemeten via tools zoals Google Analytics.

 • Meer betrokkenheid en interactie: Contentmarketing kan de betrokkenheid van je doelgroep vergroten. Meetbare resultaten kunnen bestaan uit het aantal likes, reacties, shares en reacties op je content op sociale media en je website.

 • Succesvolle leadgeneratie: Contentmarketing kan leads genereren, zoals e-mailinschrijvingen, whitepaper downloads of offerte aanvragen. Het aantal en de kwaliteit van deze leads zijn meetbare resultaten.

 • Hogere conversiepercentages: Het meten van conversiepercentages, zoals de verhouding tussen websitebezoekers en daadwerkelijke aankopen of aanvragen, kan een belangrijke KPI zijn.

 • Verbeterde merkwaarde: Contentmarketing kan bijdragen aan het verbeteren van je merkwaarde, wat zich kan manifesteren in verhoogde merkherkenning, loyaliteit en positieve perceptie bij de doelgroep.

Wanneer je contentmarketing uitbesteedt, is het essentieel om de integriteit van je merkidentiteit te behouden. Dit doe je door middel van:

 • Duidelijke merkrichtlijnen: Stel gedetailleerde merkrichtlijnen op die alle aspecten van je merkidentiteit omvatten, zoals tone of voice, kleurenpalet, typografie en logo gebruik. Bespreek deze richtlijnen met de marketeer.

 • Communicatie: Onderhoud een open en frequente communicatie met de marketeer. Regelmatig vergaderen en updates sturen, zorgt ervoor dat beide partijen op dezelfde lijn blijven.

 • Goedkeuringsproces: Stel een goedkeuringsproces in voor content voordat deze wordt gepubliceerd. Dit geeft je de mogelijkheid om elke creatie te beoordelen en eventuele wijzigingen voor te stellen om ervoor te zorgen dat deze in lijn is met je merk.

 • Voorbeelden en referenties: Laat de marketeer voorbeelden van eerdere succesvolle content zien en deel referentiematerialen die je merkidentiteit illustreren. Dit kan als leidraad dienen.

 • Monitoring en audit: Voer regelmatige audits uit van de content die wordt geproduceerd. Controleer of deze voldoet aan je merkstandaarden en stuur indien nodig bij.

Content marketing uitbesteden aan een specialist

Huur een specialist in vanaf twee dagen per week.

content uitbesteden

Hoe het werkt

De eerste stap is het scherp krijgen van jouw wensen. Welke kennis moet de marketeer hebben? En wat voor persoonlijkheid past in jouw organisatie?

We sturen je de CV(‘s) van de passende professionals toe. Jij kiest je favoriet, waarmee we een kennismaking inplannen. Zijn jij en marketeer nog steeds enthousiast? Dan maken we de overeenkomst in orde en kunnen jullie direct aan de slag.

De eerste periode hebben we nauw contact, zodat de inwerkperiode soepel verloopt, door middels van evaluatiemomenten. Ook heeft de marketeer korte lijntjes met Endeavour. Er kan altijd gespart worden met een van onze strategen 

Tijdens maandelijkse trainingen verdiepen de online marketeer hun kennis en ontwikkelen ze hun soft-skills. Je online marketeer gebruikt dus altijd de nieuwste tools en technieken om jouw doelen te bereiken. Deze trainingsdagen kosten jou uiteraard helemaal niets.

Hebben jullie behoefte aan wat meer diepgang? Dan raadpleegt de hero een van de experts binnen digital agency Endeavour. Met meer dan 200 professionals in online marketing, creatie en web development onder één dak, blijft geen vraag onbeantwoord.

Na 1.760 uur mag je de hero kosteloos overnemen. Eerder overnemen is mogelijk tegen een meerprijs.

Waar werken heroes?

Endeavour Heroes werken voor allerlei soorten organisaties. Van start-ups tot non-profit organisaties en van MKB tot grote corporates. Benieuwd wat opdrachtgevers van ons vinden? Lees de reviews of bekijk onze cases.

Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes

Onze diensten

Benieuwd naar onze andere diensten? Naast het uitbesteden van content werkzaamheden, kan je bij ons ook terecht voor andere online marketing specialismen. Zo kan je je eigen team samenstellen, of de juiste specialist vinden voor extra handjes of ter vervanging van een medewerker.