Wat is een SEA specialist?

Een SEA specialist richt zich op Search Engine Advertising. De SEA specialist optimaliseert verschillende advertenties en zet advertenties uit bij zoekmachines van Google, Bing of Yahoo! Een SEA expert richt zich op zo goedkoop mogelijke kosten per klik. Het doel van plaatsen van advertenties door de advertising specialist, is om het aantal bezoekers naar de website te verhogen.

online marketeer Mervyn

Trotse leverancier van o.a.:

c. Endeavour Heroes

Wat doet een SEA specialist?

Een SEA expert houdt zich bezig met het maken van advertenties in Google. Daarom heet een SEA specialist ook wel Google ads specialist of een Google Adwords specialist. De advertenties kunnen bijvoorbeeld op Google Display, Google Shopping of Google Search staan. Nadat de Google Adwords specialist een campagne heeft opgezet, is het belangrijk dat de Google ads specialist deze doorlopend optimaliseert.

Wat zijn taken van een SEA specialist?

Een SEA specialist houdt zit bezig met:

  • Het zoekgedrag van de doelgroep analyseren;
  • Zoekwoordrapportages opstellen; 
  • Het opstellen, uitwerken en implementeren van een SEA-strategie;
  • Campagnedata analyseren en gebruiken om campagnes te optimaliseren 
  • A/B-testen van teksten in de advertenties, landingspagina’s en posities in de zoekresultaten; 
  • Retargeting en RLSA-campagnes (Remarketing Lists for Search Ads) implementeren;
  • Door middel van rapportages betrokken afdelingen advies en aanbevelingen geven.

SEA consultant worden?

Endeavour Heroes is altijd op zoek naar talentvolle SEA marketeers. Heb je 1/2 – 4 jaar ervaring en wil je de volgende stap maken in jouw carrière als advertising marketeer? Bekijk dan eens deze vacature voor een junior/medior advertising marketeer. Heb je minder ervaring, maar wil je graag een vliegende start maken als inhouse SEA marketeer? Misschien is ons online advertising traineeship dan wat voor jou.

Een SEA specialist inhuren?

Ontmoet en vergelijk beschikbare Heroes.

Groep Heroes
Endeavour Group

SEA specialist inhuren bij Endeavour Heroes

Endeavour Heroes is the place to be voor flexibele inhuur van next-gen SEA specialisten. Je Google ads marketeer krijgt maandelijks training door ervaren specialisten van digital agency Endeavour en schakelt voor strategische backup een senior SEA expert in. Je huurt bij ons naast SEA marketeers ook specialisten met kennis van bijvoorbeeld contentmarketing, e-mailmarketing, online advertising, social media en design in.

Welke skills hebben SEA specialisten van Heroes?

Bij Endeavour Heroes vind je SEA-specialisten met een breed palet aan skills. Naast een sterke basis in online marketing zijn ze met name gespecialiseerd in online advertising. Ze schrijven doeltreffende advertenties die matchen bij jouw landingspagina’s, gebruiken de juiste keywords en zorgen daarmee voor een hogere ranking van jouw merk in de betaalde zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. 

Waarom Endeavour Heroes?

Tarieven

Vanaf 2 dagen per week

€55 — €75 per uur

Ex. BTW en reiskosten

Geen doorbetaling bij ziekte, vakantie en trainingsdagen.

Waar werken heroes?

Endeavour Heroes werken voor allerlei soorten organisaties. Van start-ups tot non-profit organisaties en van MKB tot grote corporates. Benieuwd wat opdrachtgevers van ons vinden? Lees de reviews of bekijk onze cases.

Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes

Hoe het werkt

De eerste stap is het scherp krijgen van jouw wensen. Welke kennis moet de marketeer hebben? En wat voor persoonlijkheid past in jouw organisatie?

We sturen je de CV(‘s) van de passende professionals toe. Jij kiest je favoriet, waarmee we een kennismaking inplannen. Zijn jij en marketeer nog steeds enthousiast? Dan maken we de overeenkomst in orde en kunnen jullie direct aan de slag.

De eerste periode hebben we nauw contact, zodat de inwerkperiode soepel verloopt, door middels van evaluatiemomenten. Ook heeft de marketeer korte lijntjes met Endeavour. Er kan altijd gespart worden met een van onze strategen 

Tijdens maandelijkse trainingen verdiepen de online marketeer hun kennis en ontwikkelen ze hun soft-skills. Je online marketeer gebruikt dus altijd de nieuwste tools en technieken om jouw doelen te bereiken. Deze trainingsdagen kosten jou uiteraard helemaal niets.

Hebben jullie behoefte aan wat meer diepgang? Dan raadpleegt de hero een van de experts binnen digital agency Endeavour. Met meer dan 200 professionals in online marketing, creatie en web development onder één dak, blijft geen vraag onbeantwoord.

Na 1.760 uur mag je de hero kosteloos overnemen. Eerder overnemen is mogelijk tegen een meerprijs.

Vragen over SEA specialisten

Een SEA specialist zorgt voor de advertenties, zodat jij meer klanten aantrekt die uiteindelijk een aankoop doen. Daarnaast zorgt de SEA expert ervoor dat steeds de meest gunstige prijs wordt gekozen. 

SEA-specialisten kunnen overal werken waar er online een product verkocht wordt. Dit kan zelfstandig als ZZP’er, maar ook via detacheringsbureau’s of  vast in dienst bij een bedrijf. Hier werkt de SEA expert meestal in een groter team.

Als je SEA specialist wilt worden kun je een cursus of training volgen. Bijvoorbeeld bij een bureau als Endeavour Heroes. Interesse? Bekijk dan eens onze vacature voor het Advertising Marketeer Traineeship.

Een SEA expert werkt niet alleen met Google. Hij of zij kan ook via andere browsers werken, zoals Yahoo! Het is wel zo dat adverteren in Google het meest wordt gedaan.