Martijn-managing-director-endeavour-heroes

Meer weten? Neem contact op.

Op deze manieren zet je video content in voor jouw merk

redenen waarom video content onmisbaar is
Carien Snoeijs
Carien Snoeijs
- 3 min lezen

In het huidige tijdperk van online marketing zijn video’s een onmisbaar instrument geworden voor merken om hun boodschap krachtig over te brengen. Tegenwoordig spelen video’s een cruciale rol in het aantrekken van de aandacht van het publiek en het vergroten van de betrokkenheid, zo schrijft ook Forbes. In deze blog nemen we je mee door enkele belangrijke redenen waarom video content een must-have is in 2023 en hoe je deze krachtige tool kunt inzetten om je merk voor te bereiden op de toekomst, met een focus op 2024 en daarna.

Inhoud

  • Emoties overbrengen
  • Toegankelijkheid
  • Tijdbesparing en efficiëntie
  • Verbeterde zichtbaarheid
  • Richting de toekomst: 2024 en verder
  • Conclusie

Emoties overbrengen

Een van de meest intrigerende aspecten van video content is het vermogen om emoties op een diepgaande manier te communiceren. Of je nu wilt ontroeren, verrassen, of enthousiasmeren, video biedt de mogelijkheid om emoties tot leven te brengen in je boodschap. Dit kun je doen via de tone of voice, de houding van personages en de algehele sfeer van de video. In vergelijking hiermee is het overbrengen van emoties via tekstuele content een uitdaging. Het gebruik van video content versterkt de kans dat je boodschap effectief overkomt en een blijvende indruk achterlaat.

Toegankelijkheid

Een belangrijk aspect om in gedachten te houden is dat ongeveer 12% van de Nederlandse volwassenen laaggeletterd is, en nog eens 5% dyslexie heeft. Geschreven content is voor deze groep niet altijd toegankelijk. Video content biedt hier een oplossing door gesproken tekst te gebruiken, bijvoorbeeld via een voice-over. Hierdoor wordt je boodschap toegankelijker voor een breder publiek.

 

Tijdbesparing en efficiëntie

Het overbrengen van je boodschap in tekst vereist vaak veel woorden. Bovendien moeten geschreven teksten kort en bondig zijn om de aandacht van lezers vast te houden. In vergelijking hiermee kun je dezelfde boodschap overbrengen in een video van slechts 30 seconden. Dit bespaart niet alleen de kijker tijd, maar stelt jou ook in staat om te benadrukken wat echt belangrijk is en wat de kijker te zien krijgt. Video content kan inderdaad als duur worden beschouwd, vooral als je het uitbesteedt, maar de toegankelijkheid is toegenomen. Dankzij verbeterde smartphonecamera’s kun je nu zelf kwalitatieve video’s maken zonder grote investeringen. Bovendien zijn er veel freelance professionals beschikbaar om je te helpen tegen betaalbare tarieven.

Scherpe iPhone camera's

Verbeterde zichtbaarheid

Video content speelt ook een belangrijke rol in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Google waardeert inhoudelijke contentstrategieën en geeft video’s vaak een prominente plaats in zoekresultaten, mits ze zijn voorzien van aantrekkelijke titels en beschrijvingen. Bovendien worden video’s veel vaker gedeeld dan tekstuele content, wat je (online) zichtbaarheid vergroot.

Richting de toekomst: 2024 en verder

Om je merk voor te bereiden op de toekomst, is het essentieel om nu al na te denken over video contentstrategieën die zich blijven ontwikkelen. Hier zijn enkele tips:

  • Maak je video’s persoonlijk om een sterke connectie met je kijkers op te bouwen.
  • Kies de juiste personen en taalgebruik die aansluiten bij je doelgroep.
  • Diversifieer je beelden om je boodschap visueel en dynamisch te maken.
  • Zorg dat elke video een duidelijke call to action heeft om het gewenste gedrag te bevorderen.

Conclusie

Kortom, de kracht van video content blijft groeien in de wereld van online marketing. Het is essentieel om deze trend in 2023 te omarmen en je voor te bereiden op de toekomstige mogelijkheden in 2024 en daarna. Endeavour Heroes staat klaar om je te helpen bij het creëren van boeiende video content en een effectieve contentstrategie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om je complete online marketing uit te besteden.

Ook interessant?