Wat is een online marketeer?

Een online marketing specialist helpt jouw organisatie online groeien. Door een online marketeer in te schakelen wordt jouw merk online beter zichtbaar. Je bereikt je doelgroep beter en kan zo meer online conversie en sales genereren. Zowel het strategische aspect als het uitvoerende deel vallen onder de verantwoordelijkheden van een online marketeer. 

Een online marketeer wordt ook wel online marketing specialist, internet marketeer, digital marketeer of allround marketeer genoemd.

Dion - Endeavour Heroes

Trotse leverancier van o.a.:

c. Endeavour Heroes

Wat doet een online marketeer?​

Een digital marketeer zorgt ervoor dat al jouw online kanalen perfect op elkaar zijn afgestemd met als doel het ‘vermarkten’ van een product of dienst online. Een allround online marketeer is dus van alle markten thuis. Online marketeers richten zich vaak op een of meer van deze onderdelen: online advertising, social media en e-mailmarketing. Maar ook je online content op bijvoorbeeld je website is belangrijk. Een online marketing specialist zorgt er daarmee bijvoorbeeld voor dat je website beter gevonden wordt in zoekmachines. 

Wat zijn de taken van een online marketeer?​​

De volgende taken horen bij de werkzaamheden van een online marketeer:

 • Website op functionaliteit en conversiegerichtheid controleren;
 • Online campagnes opstellen; 
 • Analyses maken door middel van tools als Google Analytics;
 • Nieuwe online kanalen opsporen;
 • Google Search Console controleren;
 • Snelheid van de website controleren;
 • A/B-testen uitvoeren.
 • Online content produceren en verspreiden.

Wat voor skills heeft een online marketeer?

Succesvolle online marketeers beschikken vaak over de volgende (soft) skills:

 • Strategisch/analytisch vermogen;
 • Creatief denken en uitvoeren;
 • Kunnen netwerken;
 • Datagericht zijn;
 • Nieuwsgierig (en daardoor op de hoogte van nieuwe trends/ontwikkelingen);
 • Inhoudelijke online marketing vakkennis.

Een online marketeer zet online campagnes op en monitort, evalueert en verbetert deze. Verder is de digital marketeer verantwoordelijk voor de tekstuele en visuele weergave op de website.

Online marketeer worden?

Endeavour Heroes is altijd op zoek naar talentvolle onlline marketeers. Heb je 1 – 5 jaar ervaring en wil je de volgende stap maken in jouw carrière als online marketeer? Bekijk dan eens deze vacature voor een junior/medior online marketeer.Heb je minder ervaring, maar wil je graag een vliegende start maken als inhouse online marketeer? Misschien is ons online marketing traineeship dan wat voor jou. Naast allround online marketeers zoeken we ook altijd naar contentmarketeers of advertising specialisten.

Online marketing specialist inhuren?

Ontmoet en vergelijk beschikbare Heroes.

Groep Heroes
Endeavour Group

Online marketeer inschakelen via Endeavour Heroes

Endeavour Heroes is the place to be voor flexibele inhuur van next-gen online marketeers. Je online marketeer krijgt maandelijks training door ervaren specialisten van digital agency Endeavour en schakelt voor strategische backup een senior online marketeer in. Je huurt bij ons naast allround online marketeers ook specialisten met kennis van bijvoorbeeld contentmarketing, SEO, online advertising, social media en design in.

Wat voor competenties heeft een online marketeer?

Online marketeers van Endeavour Heroes hebben een brede basis in alle belangrijke facetten van online marketing. Zo kunnen ze je helpen met online advertising, contentmarketing, SEO en social media.

Waarom Endeavour Heroes?

Tarieven

Vanaf 2 dagen per week

€55 — €75 per uur

Ex. BTW en reiskosten

Geen doorbetaling bij ziekte, vakantie en trainingsdagen.

Waar werken heroes?

Endeavour Heroes werken voor allerlei soorten organisaties. Van start-ups tot non-profit organisaties en van MKB tot grote corporates. Benieuwd wat opdrachtgevers van ons vinden? Lees de reviews of bekijk onze cases.

Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes

Hoe het werkt

De eerste stap is het scherp krijgen van jouw wensen. Welke kennis moet de marketeer hebben? En wat voor persoonlijkheid past in jouw organisatie?

We sturen je de CV(‘s) van de passende professionals toe. Jij kiest je favoriet, waarmee we een kennismaking inplannen. Zijn jij en marketeer nog steeds enthousiast? Dan maken we de overeenkomst in orde en kunnen jullie direct aan de slag.

De eerste periode hebben we nauw contact, zodat de inwerkperiode soepel verloopt, door middels van evaluatiemomenten. Ook heeft de marketeer korte lijntjes met Endeavour. Er kan altijd gespart worden met een van onze strategen 

Tijdens maandelijkse trainingen verdiepen de online marketeer hun kennis en ontwikkelen ze hun soft-skills. Je online marketeer gebruikt dus altijd de nieuwste tools en technieken om jouw doelen te bereiken. Deze trainingsdagen kosten jou uiteraard helemaal niets.

Hebben jullie behoefte aan wat meer diepgang? Dan raadpleegt de hero een van de experts binnen digital agency Endeavour. Met meer dan 200 professionals in online marketing, creatie en web development onder één dak, blijft geen vraag onbeantwoord.

Na 1.760 uur mag je de hero kosteloos overnemen. Eerder overnemen is mogelijk tegen een meerprijs.

Vragen over online marketeers

Door het brede karakter van dit beroep, kan je met een online marketeer alle kanten op wat betreft online. Het kan handig zijn om verschillende soorten online marketeers met elk hun eigen specialisme in je team te hebben.

Online marketeers kunnen werkzaam zijn bij de meest uiteenlopende organisaties. Dit varieert van gespecialiseerde e-commerce bedrijven tot grote multinationals. 

 

Dit hangt af van de hoeveelheid kennis en ervaring die een online marketeer heeft. Gemiddeld ligt het salaris van een online marketeer tussen de € 2.500 en € 4.200 bruto per maand.

Een digital marketeer kan uiteindelijk doorgroeien naar een functie als teamlead, marketing manager, social media manager of e-commerce manager.

Inhuren geeft je flexibiliteit en controle. Je bepaalt zelf hoeveel uur per week je de marketeer inhuurt en kunt gemakkelijk opschalen, afschalen of stoppen. Daarnaast scheelt het je een mogelijk lang wervingsproces. Inhouse inhuren is daarnaast vele malen voordeliger dan een online marketing bureau of freelancer inschakelen.