Bob Kaag - allround online marketeer

Meer weten? Neem contact op.

Hoe ChatGPT jouw bedrijf kan helpen

ChatGPT inzetten - endeavour heroes
Bob Kaag
jan 27, 2023
- 5 min lezen

Het is je vast niet ontgaan en waarschijnlijk heb je er laatst al over gelezen: ChatGPT. Maar wat is ChatGPT nou precies, hoe gebruik je het, hoe kan het jouw bedrijf helpen en hoe ziet de toekomst eruit? Dat vertel ik je in deze blog!

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een revolutionaire nieuwe tool die gebruik maakt van GPT-3, het meest geavanceerde natuurlijke taalverwerkingsalgoritme ter wereld. Je kan er bijvoorbeeld eenvoudig chatbots mee maken die in staat zijn om te communiceren met jouw klanten op een manier die lijkt op een menselijk gesprek.

ChatGPT gebruiken

Maar wat kan jij precies doen met ChatGPT? Hieronder geef ik 3 voorbeelden van bedrijfsafdelingen waarin het gebruik van deze tool jou kan helpen:

 1. Klantenservice: Het kan ingezet worden als een efficiënte manier om te communiceren met je klanten. Je kan bijvoorbeeld een chatbot inzetten om klantvragen te beantwoorden of om problemen op te lossen. Zo kan jij je klanten snel en gemakkelijk van dienst zijn, zonder dat je zelf aanwezig hoeft te zijn.
 2. Verkoop: ChatGPT kan ingezet worden om jouw producten of diensten te verkopen. De chatbot kan bijvoorbeeld vragen stellen aan de klant om te achterhalen wat hun behoeften zijn en vervolgens relevante producten of diensten aanbieden. Dit kan een efficiënte manier zijn om omzet te genereren, zonder dat je veel tijd hoeft te steken in het werven van nieuwe klanten.
 3. Marketing: Ook is ChatGPT handig om te gebruiken voor het opzetten van marketingcampagnes. Zo kan je bijvoorbeeld een chatbot inzetten om je merknaam te verspreiden of om leads te genereren. Dit is een effectieve manier om jouw doelgroep te bereiken, zonder dat je veel geld hoeft te investeren in advertenties. Een andere use case voor ChatGPT is het genereren van content. Door de tool relevante informatie en prompts te geven, kan het originele artikelen, social media posts en andere soorten content genereren. Dit is een grote tijdsbesparing voor marketingafdelingen die regelmatig een grote hoeveelheid geschreven materiaal moeten produceren. Hierbij is het redigeren van de tekst uiteraard wél een must!

De voordelen

Buiten het feit dat ChatGPT handig kan zijn voor verschillende afdelingen binnen je bedrijf, wil ik ook een aantal algemene voordelen benoemen van deze tool. 

 • Snel en gemakkelijk te gebruiken: ChatGPT is eenvoudig te gebruiken, zelfs als je geen ervaring hebt met het maken van chatbots. Je kunt binnen enkele minuten al een chatbot opzetten die in staat is om te communiceren met jouw klanten.
 • Natuurlijk taalverwerkingsalgoritme: ChatGPT maakt gebruik van GPT-3, het meest geavanceerde natuurlijke taalverwerkingsalgoritme ter wereld. Dit betekent dat de chatbot in staat is om te communiceren op een manier die lijkt op een mens.
 • Time-saving: ChatGPT kan ingezet worden om veel voorkomende vragen van klanten te beantwoorden, zodat jij je kunt concentreren op andere belangrijke taken. Dit kan ervoor zorgen dat je efficiënter werkt en meer tijd overhoudt om andere dingen te doen.
 • Cost-effective: Door ChatGPT in te zetten, kan je veel geld besparen op klantenservicekosten. Je hoeft bijvoorbeeld geen extra medewerkers aan te nemen om vragen van klanten te beantwoorden, wat leidt tot lagere kosten.
 • Increased customer satisfaction: ChatGPT zorgt ervoor dat jouw klanten sneller hun vragen beantwoord krijgen, met een hogere klanttevredenheid als resultaat. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot meer terugkerende klanten en een hogere omzet.
 • Greater reach: Door ChatGPT in te zetten, kan je jouw merk naar een groter publiek toe brengen. Zet bijvoorbeeld een chatbot in die op verschillende sociale media communiceert met jouw doelgroep. Zo kan je snel en gemakkelijk veel mensen bereiken.

Een van de belangrijkste voordelen van ChatGPT is zijn vermogen om te leren en te verbeteren na verloop van tijd. Naarmate de chatbot wordt blootgesteld aan meer gegevens en input, wordt het beter in het begrijpen en genereren van tekst die relevant en passend is voor de taak in kwestie.

De toekomst van ChatGPT

Al met al biedt het veel voordelen voor bedrijven die op zoek zijn naar een efficiënte manier om te communiceren met hun klanten. Of je nu op zoek bent naar een manier om je klantenservice te verbeteren, omzet te genereren of jouw merknaam te verspreiden, ChatGPT kan voor jou een effectieve oplossing zijn.

 

De toekomst van ChatGPT ziet er zeer veelbelovend uit. Met de blijvende groei van het internet en de steeds grotere vraag naar efficiënte manieren om te communiceren, is het niet moeilijk om te zien waarom deze tool een grote rol zal gaan spelen in de toekomst. Als je op zoek bent naar een manier om jouw bedrijf te laten groeien en tegelijkertijd je klanten tevreden te houden, is dit zeker een tool om in de gaten te houden.

Het is geen vervanging van tekstschrijvers

Als laatste wil ik nog even terugkomen op een eerder genoemd stukje uit deze blog, namelijk: “Een andere use case voor ChatGPT is het genereren van content.”  Verrassing! Voor deze blog is ook gebruikt gemaakt van de chat tool.

Uiteraard is deze wel nog geredigeerd, wat ik ook altijd aanraad om te doen. Hoe handig zo’n tool ook is, ik vind dat het de mens niet kan vervangen. 

Met ChatGPT schrijf je een heel artikel met één druk op de knop (zoals het voorbeeld hieronder). Maar maakt dit tekstschrijvers overbodig? Ik denk het niet. Een paar laatste kritische punten om te onthouden over ChatGPT:

 • Deze tool maakt geen onderscheid in wat wel en niet waar is. Een menselijke check is dus sowieso nodig! 
 • Als je meer artikelen wil maken over hetzelfde onderwerp, kunnen ze op elkaar gaan lijken.
 • Deze tool is niet origineel in tekst en de relevantie is soms nog ver te zoeken (het gaat niet verder dan 2021 namelijk).
ChatGPT voorbeeld - Endeavour Heroes

Conclusie

Na het introduceren van ChatGPT in deze blog kunnen we concluderen dat de tool kan worden ingezet in diverse bedrijfsafdelingen, zoals klantenservice, verkoop en marketing, om efficiëntie te verhogen. Het biedt voordelen zoals tijdsbesparing, kostenbesparing, klanttevredenheid en een groter bereik. De toekomst van ChatGPT ziet er veelbelovend uit, maar het is belangrijk op te merken dat het geen menselijke tekstschrijvers kan vervangen. Menselijke beoordeling en redactie zijn nog steeds belangrijk.

Heb je marketing ondersteuning nodig?

Heb je plotseling een capaciteitsprobleem in je marketing team wat ChatGPT niet voor je kan oplossen? No worries! Bij Endeavour Heroes huur je een marketeer in die tegen een aantrekkelijk tarief bij jou op locatie komt werken. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ook interessant?