martijn managing director - Endeavour Heroes

Meer weten? Neem contact op.

Wat doet een SEO specialist?

Wat doet een seo specialist - endevour heroes
Endeavour Hero
Endeavour Hero
- 2 min lezen

Bij Endeavour Heroes hebben we verschillende SEO specialisten in huis. Maar wat kan een SEO specialist voor jou doen? Vaak krijgen we de vraag wat de specialist nou precies doet en wat er gebeurt als een SEO specialist wordt ingehuurd. Een hele goede vraag. Daarom neem ik je graag mee in de werkzaamheden van een SEO specialist.

Wat is een SEO specialist?

Maar eerst, wat is SEO eigenlijk? SEO staat voor Search Engine Optimization. Een SEO specialist zorgt ervoor dat je relevante bezoekers krijgt via de organische zoekresultaten van zoekmachines.  In Nederland is Google veruit de grootste zoekmachine. Hierin heb je twee type zoekresultaten: gesponsorde zoekresultaten en organische resultaten.

Het belangrijkste voor Google is om de meest relevante zoekresultaten als eerste te tonen. Hoe relevant jouw pagina is wordt bepaald door het algoritme van Google en is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk techniek, content en autoriteit. Dit zijn de drie factoren waar een SEO specialist invloed op kan uitoefenen.

Hoe gaat een SEO specialist aan de slag?

Een goede basis is enorm belangrijk voor een SEO specialist, daarom wordt altijd eerst een technische analyse van de website gemaakt. Hierna gaat de specialist aan de slag met de volgende werkzaamheden:

  • Het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek
  • Het maken van een concurrentie analyse
  • Het opstellen van een navigatiestructuur
  • Het opzetten van een SEO strategie
  • Het inrichten van allerlei tools om te kunnen meten, analyseren en bijsturen als Google Analytics, Search Console en Rank Tracker

Wanneer de basis goed staat gaat de specialist aan de slag met structurele werkzaamheden als:

  • Schrijven van content op basis van belangrijke zoekwoorden
  • De interne linkstructuur verbeteren
  • Externe linkbuilding
  • Conversieoptimalisatie van pagina’s

Dit is in grote lijnen wat een SEO specialist doet. Echter varieert dit soms per bedrijf. Zo kan je je focussen op content creatie of juist meer op externe linkbuilding. Dit hangt sterk af van analyses die worden uitgevoerd. Op deze manier kan je op tijd de juiste keuzes maken en zo je doelen behalen.

SEO uitbesteden

Wil jij een interim online marketeer inhuren voor een SEO project? Of ben je op zoek naar een SEO specialist voor een langere periode? 

Bij Endeavour Heroes huur je al een SEO specialist in tegen een aantrekkelijk tarief bij jou op locatie komen werken. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Ook interessant?