Lotte-copyrwriter

Meer weten? Neem contact op.

Verbeter je SEO-score met 'technical SEO'

Technical SEO
Lotte van Nifterik
jul 19, 2022
- 4 min lezen

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk organisch verkeer naar je website leiden. Maar hoe doe je dat? Het antwoord: search engine optimization (SEO). Eerst doe je een keyword onderzoek, daarna creëer je met de desbetreffende keywords passende content voor je website. Maar is dit alles wat je kunt doen met SEO? Welnee, er is nog veel meer! Let me show you the world of technical SEO… 

  • Hoe werkt SEO?
  • Wat is technical SEO?
  • 5 Punten om jouw SEO-score te verbeteren

Hoe werkt SEO?

SEO is een manier om de search engine result page (SERP) te beïnvloeden. Dat is de pagina met zoekresultaten die een zoekmachine toont wanneer een gebruiker zoekt naar informatie met bepaalde keywords. Met de gevonden keywords kun je jouw ranking binnen SERP verhogen, wat betekent dat je een hogere positie op deze pagina krijgt. In deze blog richten we ons specifiek op technical SEO.

Wat is technical SEO?

Ongeldige links en te grote afbeeldingen zijn voorbeelden van typische ’technical SEO’ verbeterpunten; alles dus dat niet over keywords gaat, maar waarmee je wel je SEO-score verbetert. Waar te beginnen? Om meer informatie te krijgen over de status van de content op je website kun je een handige (gratis) tool zoals Screaming Frog van SEO Spider gebruiken. Deze tool scant je website en laat je in één overzicht zien of er bijvoorbeeld ongeldige links of er technische SEO-fouten in je website zitten. Deze kun je daarna verbeteren, waardoor je op een simpele manier je SEO-score verbetert. 

SEO-score-verbeteren-met-technical-seo

5 Punten om jouw SEO-score te verbeteren

Kleine technische aanpassingen kunnen er al op korte termijn voor zorgen dat jouw website beter presteert en dat vindt Google fijn. Hoger in de SERP van Google, whoop whoop! Per website is het kijken waar de schoen wringt en welke acties het meeste effect hebben, maar deze vijf punten zijn altijd goed om te checken: 

1. Ongeldige links verwijderen

Houston, we’ve got a 404. Een 404-melding is een link die nergens naartoe gaat. Work your magic en zorg dat ongeldige links worden verwijderd van je website of vervangen worden door de juiste links.

2. Afbeeldingen verkleinen

Afbeeldingen boven de 500kb zijn over het algemeen te groot en te zwaar voor je website. Hierdoor laadt je website langzamer. Gooi de afbeeldingen door een afbeeldingsverkleiner als tinypng. Deze werkt prima en is gratis.

3. H1 titels instellen

Hebben titels van de verschillende pagina’s allemaal een H1-grootte? Wanneer dit niet zo is, is dit voor SEO minder interessant. Hierdoor ziet Google je minder snel en zal je dus lager ranken in de zoekresultaten. Controleer dus welke titels aanpassing nodig hebben. 

4. Meta description

Dit zijn stukjes tekst die onder de titel van je pagina staan op de resultatenpagina’s van zoekmachines. Het is belangrijk dat deze teksten van een bepaalde lengte zijn, en dat ze slaan op hetgeen je bedrijf te bieden heeft. Daarnaast moet de tekst matchen met het zoekresultaat van de gebruiker. De juiste lengte van je meta description kun je checken met een online tool zoals metatags.

5. Content uitbreiden

Als Screaming Frog pagina’s indexeert met weinig content, dan is het handig om te overwegen of deze pagina’s een update nodig hebben. Breid deze pagina’s uit of link ze door naar een ander deel van je site.

Conclusie

Als je online graag organisch gevonden wil worden dan is het goed om aan je zoekmachineoptimalisatie (SEO) te werken en een goede SEO-score te krijgen. Hoewel keywords en content belangrijk zijn, mogen we de kracht van technical SEO niet vergeten. Het optimaliseren van ongeldige links, afbeeldingen, H1-tags, meta descriptions en content is een essentieel proces om je website beter te laten presteren. Met handige tools zoals Screaming Frog kun je snel technische SEO-fouten opsporen en corrigeren. Met slechts enkele aanpassingen kun je jouw positie in de SERP van Google verbeteren, wat resulteert in een hogere zichtbaarheid voor jouw website. Dus, duik in technical SEO en zie je SEO-score stijgen!

SEO Ondersteuning nodig?

Mocht dit verhaal je nou te technisch zijn en wil je ondersteuning of sparren over de mogelijkheden binnen SEO en wat ik voor je bedrijf kan betekenen? Stuur me een berichtje en ik help je graag verder!

Wil jij je complete online marketing uitbesteden? Dat is ook mogelijk bij Endeavour Heroes! Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Ook interessant?