Social media uitbesteden

De sleutel tot succesvol social media campagnes uitbesteden

Trotse leverancier van o.a.:

c. Endeavour Heroes

Waarom social media uitbesteden?

In deze digitale era is social media een integraal onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Zowel grote als kleine ondernemingen hebben de potentie van social media ingezien en profileren zich op platformen als Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok. Echter, door voortdurende algoritmewijzigingen en groeiende concurrentie kan het beheer van deze kanalen complex zijn. Dit maakt social media uitbesteden een aantrekkelijke optie voor veel bedrijven.

 

Betere resultaten op social media

Denk je erover na om je social media marketing uit te besteden voor betere resultaten, meer doelgroepbereik en een grotere online zichtbaarheid? Social media gaat verder dan simpelweg berichten posten op LinkedIn of Instagram. Het is geen wondermiddel voor al je marketinguitdagingen. Echte resultaten komen voort uit een strategische en weloverwogen aanpak van social media in je digitale marketingstrategie. Wij hanteren geen eenheidsworst, maar zetten in op doordachte social media communicatie. En dat is waarin wij excelleren!

Voordelen van social media uitbesteden

1. Expertise en ervaring

Door social media marketing uit te besteden aan professionals, profiteer je van hun expertise en ervaring. Zij zijn op de hoogte van de laatste trends, algoritme-updates en effectieve strategieën om jouw doelgroep te bereiken.

2. Tijdsbesparing

Het beheren van meerdere social media accounts kan tijdrovend zijn. Door social media beheer uit te besteden, kun je je focussen op andere belangrijke aspecten binnen je bedrijf.

3. Constistente content

Een consistent posting schema en kwalitatieve content zijn essentieel voor succes op social media. Een gespecialiseerd bureau zorgt voor regelmatige updates en boeiende content die resoneren met jouw doelgroep.

4. Analyse & rapportage

Een ander voordeel van social media marketing uitbesteden is dat je regelmatig gedetailleerde rapporten ontvangt over de prestaties van jouw campagnes. Dit helpt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen voor toekomstige strategieën.

5. Kostenbesparing

Hoewel social media marketing uitbesteden een investering is, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn. Je bespaart op salarissen, training en tools die nodig zijn om een effectieve social media strategie te implementeren.

social media beheer uitbesteden

Wat kost het uitbesteden van social media?

Hoeveel kost social media uitbesteden? De kosten van reguliere media bureaus liggen meestal tussen de €75 en €150 per uur. Een specialist werkt dan aan jouw opdracht binnen de muren van het bureau. Bij Endeavour Heroes werkt het net even anders. De Hero werkt bij jou in het team tegen een voordelig uurtarief tussen de €55 en €65 per uur, voor minimaal 2 dagen per week. De kosten zijn afhankelijk van de senioriteit en werkzaamheden. Endeavour Heroes betaalt voor maandelijkse trainingsuren, vakantiedagen en ziekteverlof. Opschalen, afschalen of stoppen kan maandelijks en is zo geregeld. Is het een perfecte match? Dan is overname een mogelijkheid.

Social media beheer uitbesteden bij Endeavour Heroes

Wij koppelen je aan een social media marketeer die perfect aansluit bij jouw doelen en organisatie. De marketeer is in dienst bij ons, maar onderdeel van jouw team. Zo profiteer jij van alle voordelen van inhouse inhuren. De Hero kan op locatie en op afstand werken, ontvangt maandelijks training van ervaren specialisten en schakelt voor strategische backup een senior in. En dit is gewoon part of the deal.

 • Jij krijgt controle. De Hero werkt bij jou in het team en niet, zoals een traditioneel marketingbureau, op afstand. 
 • Jij krijgt zekerheid. De Hero is uitgebreid gescreend op kennis, vaardigheden en persoonlijkheid. 
 • Jij krijgt flexibiliteit. Je bepaalt zelf hoe lang je de marketeer nodig heb en kunt maandelijks opzeggen.
 • Jij krijgt ervaring. Onze Heroes zijn klaargestoomd in de praktijk, waardoor ze beschikken over vakkennis en ervaring.
 • Jij bespaart op je marketingbudget. Onze tarieven zijn lager dan die van de meeste marketingbureaus of freelancers. 
social media uitbesteden

Het verschil tussen Endeavour Heroes en een freelancer of online marketing bureau.

Veelgestelde vragen over social media marketing uitbesteden

Social media uitbesteden houdt in dat je de verantwoordelijkheid voor het beheren en onderhouden van jouw social media accounts, activiteiten en campagnes overdraagt aan een externe partner. Dit omvat het maken van content, het plaatsen van berichten, het monitoren van interacties met jouw publiek, het ontwikkelen van strategieën en het meten van prestaties. Het doel is om een professionele en consistente online aanwezigheid te behouden en jouw social media doelstellingen te bereiken met de expertise van specialisten.

Je kunt alle social media kanalen uitbesteden. Zowel op organisch niveau (beheer van je social media accounts) als op campagneniveau (betaalde advertenties op social media). Welk kanaal ga jij uitbesteden?

 • Facebook
 • Instagram
 • TikTok
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Twitter
 • YouTube

Een effectieve social media strategie omvat verschillende elementen, waaronder:

 1. Doelstellingen en KPI’s: Duidelijke doelen zoals het vergroten van de merkbekendheid, het genereren van leads, het verhogen van de betrokkenheid, of het stimuleren van conversies moeten worden vastgesteld. Deze doelen moeten meetbaar zijn.
 2. Doelgroepanalyse: Een grondig begrip van jouw doelgroep, hun gedrag en interesses is essentieel voor gerichte communicatie.
 3. Contentstrategie: Bepalen wat voor soort content (tekst, afbeeldingen, video, etc.) je wilt delen op basis van behoeften en op welke momenten je dat wilt doen.
 4. Contentcreatie en planning: Het daadwerkelijk creëren en plannen van content voor publicatie op verschillende social media kanalen.
 5. Community management: Het beheren van interacties met de doelgroep, het reageren op vragen en feedback, en het opbouwen van relaties.
 6. Advertentiestrategie: Indien van toepassing, het opzetten van betaalde social media advertentiecampagnes en targetingopties.
 7. Monitoring en analyse: Het gebruik van analytics om de prestaties te meten en de strategie aan te passen op basis van de resultaten.

Sociale media heeft een aanzienlijke invloed op zowel individuen als bedrijven. Het stelt mensen in staat om te communiceren, informatie te delen en verbinding te maken met anderen over de hele wereld. Voor bedrijven biedt sociale media de mogelijkheid om hun merk zichtbaarheid te vergroten, klantrelaties op te bouwen, nieuwe klanten aan te trekken en hun boodschap effectief over te brengen. Bovendien kan sociale media een cruciale rol spelen in het vormgeven van het publieke imago en de reputatie van een organisatie. Het is een krachtig hulpmiddel voor marketing, klantenservice en het bereiken van zakelijke doelen.

Het inzetten van social media is essentieel in de moderne zakelijke wereld vanwege de vele voordelen die het biedt. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom social media van onschatbare waarde is:

 • Bereik en zichtbaarheid: Social media stelt je in staat om een breed publiek te bereiken en jouw merk zichtbaarheid te vergroten.
 • Klantbetrokkenheid: Het biedt een platform om direct te communiceren met jouw doelgroep en hun feedback te ontvangen.
 • Marketing en promotie: Social media is een kosteneffectief kanaal voor marketing en promotie van producten en diensten.
 • Concurrentievoordeel: Het stelt je in staat om jouw concurrenten voor te blijven en uniek te zijn in jouw branche.
 • Inzicht en analyse: Met behulp van analytics kun je de prestaties van jouw social media inspanningen meten en optimaliseren.

Binnen social media onderscheiden we organische en betaalde berichten. Voor een goed begrip van social media is het essentieel om dit onderscheid te kennen en te weten wat de mogelijkheden zijn.

Organische berichten: Dit zijn posts die je zonder betaling op social media plaatst. We spreken van organisch bereik wanneer een bericht wordt bekeken zonder dat er voor dat zicht is betaald. Algoritmes beslissen welke gebruikers deze organische posts te zien krijgen, gebaseerd op factoren zoals interesses, relaties en actualiteit.

Betaalde berichten: Dit zijn posts die geld kosten om gepromoot te worden. Het voordeel van betaalde advertenties op social media is dat je zelf de doelgroep kan kiezen op wie je de advertenties wilt richten. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden zoals interesses, gedrag en demografische kenmerken. Social media advertenties zijn een perfecte manier om meer bereik, zichtbaarheid, interactie en volgers te krijgen. 

Social media campagnes uitbesteden aan een specialist

Huur een specialist in vanaf twee dagen per week.

Hoe het werkt

De eerste stap is het scherp krijgen van jouw wensen. Welke kennis moet de marketeer hebben? En wat voor persoonlijkheid past in jouw organisatie?

We sturen je de CV(‘s) van de passende professionals toe. Jij kiest je favoriet, waarmee we een kennismaking inplannen. Zijn jij en marketeer nog steeds enthousiast? Dan maken we de overeenkomst in orde en kunnen jullie direct aan de slag.

De eerste periode hebben we nauw contact, zodat de inwerkperiode soepel verloopt, door middels van evaluatiemomenten. Ook heeft de marketeer korte lijntjes met Endeavour. Er kan altijd gespart worden met een van onze strategen 

Tijdens maandelijkse trainingen verdiepen de online marketeer hun kennis en ontwikkelen ze hun soft-skills. Je online marketeer gebruikt dus altijd de nieuwste tools en technieken om jouw doelen te bereiken. Deze trainingsdagen kosten jou uiteraard helemaal niets.

Hebben jullie behoefte aan wat meer diepgang? Dan raadpleegt de hero een van de experts binnen digital agency Endeavour. Met meer dan 200 professionals in online marketing, creatie en web development onder één dak, blijft geen vraag onbeantwoord.

Na 1.760 uur mag je de hero kosteloos overnemen. Eerder overnemen is mogelijk tegen een meerprijs.

Waar werken heroes?

Endeavour Heroes werken voor allerlei soorten organisaties. Van start-ups tot non-profit organisaties en van MKB tot grote corporates. Benieuwd wat opdrachtgevers van ons vinden? Lees de reviews of bekijk onze cases.

Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes

Onze diensten

Benieuwd naar onze andere diensten? Naast social media uitbesteden, kan je bij ons ook terecht voor andere online marketing specialismen. Zo kan je je eigen team samenstellen, of de juiste specialist vinden voor extra handjes of ter vervanging van een medewerker.