Social Media Bureau

De voordelen van een professioneel social media bureau

Trotse leverancier van o.a.:

c. Endeavour Heroes

Waarom een social media bureau inhuren?

Jouw doelgroep bevindt zich op meerdere social media platformen. Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, Twitter en BeReal. Het lijstje blijft maar groeien! Op elk platform zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor bedrijven om online groei te realiseren. Maar hoe haal je het meeste uit al deze verschillende social media kanalen? Dat vraagt tijd, energie en veel specialistische kennis. Een specialist van een social media bureau neemt dit voor je uit handen, zodat je zeker weet dat dit op de juiste manier gedaan wordt.

Wat doet een social media bureau?

Door samen te werken met een social media bureau profiteer je van de opgedane creativiteit en kennis, hoogwaardige social monitoring- en planning tools en een slimme social content strategie, waardoor je veel betere resultaten behaalt. Dat er specialistische kennis nodig is om indrukwekkende resultaten te boeken met social media is wel duidelijk. Maar wat doet een social media bureau dan precies? Een professioneel social media bureau:

 • Ontwikkelt een doordachte social strategie op basis van jouw doelen en kansen.
 • Helpt je met het kiezen van de juiste platforms op basis van onderzoek en doelstellingen.
 • Bedenkt en ontwerpt pakkende content die past bij de behoeftes van jouw doelgroep.
 • Creëert een contentkalender, bewaakt het overzicht en speelt in op relevante momenten.
 • Maakt succesvolle social media campagnes die voldoen aan de vastgestelde KPI’s.
 • Zorgt voor een online aanwezigheid en bereikbaarheid door interactie te hebben met je volgers.
 • Meet de resultaten, test nieuwe ideeën en optimaliseert continu om de resultaten te verbeteren.

Voordelen van een social media agency

1. Expertise en ervaring

Door een social bureau in te schakelen, profiteer je van hun expertise en ervaring. Zij zijn op de hoogte van de laatste trends, algoritme-updates en effectieve strategieën om jouw doelgroep op de beste manier te bereiken.

2. Tijdsbesparing

Het beheren van meerdere social media accounts kan behoorlijk tijdrovend zijn. Door een social media agency in te huren kan jij je focussen op andere belangrijke aspecten van je bedrijf en bespaar je een hoop tijd en geld.

3. Constistente content

Een consistent posting schema en kwalitatieve content zijn essentieel voor succes op social media. Een gespecialiseerd social media bureau zorgt voor regelmatige updates en pakkende content die perfect aansluiten bij jouw doelgroep.

4. Analyse & rapportage

Een ander voordeel van social media bedrijven is dat je regelmatig gedetailleerde rapporten ontvangt over de prestaties van jouw campagnes. Dit helpt bij het maken van belangrijke beslissingen voor toekomstige strategieën.

5. Kostenbesparing

Hoewel een social media bedrijf inhuren een investering is, kan het op de lange termijn juist kostenbesparend zijn. Je bespaart op salarissen, training en tools die nodig zijn om een effectieve social media strategie te implementeren.

social media agency

Wat kost een social media bureau inhuren?

Op zoek naar een social agency maar weet je niet zo goed hoeveel dat kost? De kosten van reguliere social media bureaus liggen meestal tussen de €75 en €150 per uur. De marketeer werkt dan aan jouw opdracht binnen de muren van het bureau. Bij Endeavour Heroes werkt het net even anders. De Hero werkt bij jou in het team tegen een voordelig uurtarief tussen de €55 en €65 per uur, voor minimaal 2 dagen per week. De kosten zijn afhankelijk van de senioriteit en werkzaamheden. Endeavour Heroes betaalt voor maandelijkse trainingsuren, vakantiedagen en ziekteverlof. Opschalen, afschalen of stoppen kan maandelijks en is zo geregeld. Is het een perfecte match? Dan is overname een mogelijkheid.

Kies voor social media bureau Endeavour Heroes​

Een marketeer vanuit een social media bureau inhuren die écht onderdeel is van jouw team? Wij koppelen je aan een Hero die perfect aansluit bij jouw doelen en organisatie. De marketeer is in dienst bij ons, maar onderdeel van jouw team. Zo profiteer jij van alle voordelen van inhouse inhuren. De Hero kan op locatie en op afstand werken, ontvangt maandelijks training van ervaren specialisten en schakelt voor strategische backup een senior in. En dit is gewoon part of the deal.

 • Jij krijgt controle. De Hero werkt bij jou in het team en niet, zoals een traditioneel social agency, op afstand. 
 • Jij krijgt zekerheid. De Hero is uitgebreid gescreend op kennis, vaardigheden en persoonlijkheid. 
 • Jij krijgt flexibiliteit. Je bepaalt zelf hoe lang je de Hero nodig heb en kunt maandelijks opzeggen.
 • Jij krijgt ervaring. Onze Heroes zijn klaargestoomd in de praktijk, waardoor ze beschikken over vakkennis en ervaring.
 • Jij bespaart op je marketingbudget. Onze uurtarieven zijn vele malen lager dan die van de meeste social bureaus of freelancers. 
social media uitbesteden

Het verschil tussen Endeavour Heroes en een freelancer of online marketing bureau.

Veelgestelde vragen over social media bureaus

Sociale media heeft een aanzienlijke invloed op zowel individuen als bedrijven. Het stelt mensen in staat om te communiceren, informatie te delen en verbinding te maken met anderen over de hele wereld. Voor bedrijven biedt sociale media de mogelijkheid om hun merkzichtbaarheid te vergroten, klantrelaties op te bouwen, nieuwe klanten aan te trekken en hun boodschap effectief over te brengen. Bovendien kan sociale media een cruciale rol spelen in het vormgeven van het publieke imago en de reputatie van een organisatie. Het is een krachtig hulpmiddel voor marketing, klantenservice en het bereiken van zakelijke doelen.

Elk bedrijf kan profiteren van de expertise van een social media bureau. Het is vooral interessant voor bedrijven die geen social expert in hun team hebben, diepgaande kennis missen over de verschillende social media kanalen of (tijdelijk) extra ondersteuning nodig hebben. Onze marketeers worden vaak ingeschakeld om wervingskosten en tijd te besparen, maar ook als er bijvoorbeeld specialistische kennis ontbreekt in het team. Heroes worden ingehuurd door organisaties die minimaal twee dagen per week ondersteuning nodig hebben voor online marketing. Dit kan van korte duur zijn (bijvoorbeeld ter vervanging van zwangerschapsverlof) of voor onbepaalde tijd.

De kosten voor social media beheer variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van jouw sociale media accounts, de frequentie van berichten, het gewenste niveau van betrokkenheid, en de mate van expertise die je nodig hebt. Voor kleine bedrijven kan het social media beheer enkele honderden tot duizenden euro’s per maand kosten, terwijl grotere bedrijven met uitgebreide sociale media strategieën aanzienlijk meer kunnen uitgeven. Het is gebruikelijk om social media beheer als een doorlopende maandelijkse kostenpost te beschouwen.

Het grootste voordeel is dat je bij Endeavour Heroes een specialist inhuurt die ‘inhouse’ bij jou op kantoor werkt, maar in dienst is bij ons. Je profiteert dus direct van de uitgebreide kennis van een grote social media marketing agency. Daarnaast zijn de tarieven van Endeavour Heroes vele malen lager dan die van reguliere social media bureaus. Zo bespaar je ook nog eens op je marketingbudget.

Snel een social media bureau inschakelen?

Een hero werkt bij jou in het team, maar blijft in dienst van Endeavour.

social media bedrijf

Hoe het werkt

De eerste stap is het scherp krijgen van jouw wensen. Welke kennis moet de marketeer hebben? En wat voor persoonlijkheid past in jouw organisatie?

We sturen je de CV(‘s) van de passende professionals toe. Jij kiest je favoriet, waarmee we een kennismaking inplannen. Zijn jij en marketeer nog steeds enthousiast? Dan maken we de overeenkomst in orde en kunnen jullie direct aan de slag.

De eerste periode hebben we nauw contact, zodat de inwerkperiode soepel verloopt, door middels van evaluatiemomenten. Ook heeft de marketeer korte lijntjes met Endeavour. Er kan altijd gespart worden met een van onze strategen 

Tijdens maandelijkse trainingen verdiepen de online marketeer hun kennis en ontwikkelen ze hun soft-skills. Je online marketeer gebruikt dus altijd de nieuwste tools en technieken om jouw doelen te bereiken. Deze trainingsdagen kosten jou uiteraard helemaal niets.

Hebben jullie behoefte aan wat meer diepgang? Dan raadpleegt de hero een van de experts binnen digital agency Endeavour. Met meer dan 200 professionals in online marketing, creatie en web development onder één dak, blijft geen vraag onbeantwoord.

Na 1.760 uur mag je de hero kosteloos overnemen. Eerder overnemen is mogelijk tegen een meerprijs.

Waar werken heroes?

Endeavour Heroes werken voor allerlei soorten organisaties. Van start-ups tot non-profit organisaties en van MKB tot grote corporates. Benieuwd wat opdrachtgevers van ons vinden? Lees de reviews of bekijk onze cases.

Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes

Onze diensten

Benieuwd naar onze andere diensten? Naast social media, kan je bij ons ook terecht voor andere online marketing specialismen. Zo kan je je eigen team samenstellen, of de juiste specialist vinden voor extra handjes of ter vervanging van een medewerker.