martijn managing director - Endeavour Heroes

Meer weten? Neem contact op.

Social media master Joëlle vertelt meer over haar werk

social marketeer joelle interview
Myra  Schaaf
Myra Schaaf
- 3 min lezen
Tags

Wie zijn de heroes? Wat doen ze bij hun opdrachtgevers? En wat voeren ze uit in hun vrije tijd? Elke maand zetten we een of meer heroes in the picture en vragen we ze het hemd van het lijf. Vandaag is de beurt aan advertising marketeer Joëlle.

Hoi Joëlle! Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Joëlle, 23 jaar en ik woon in Den Haag. Ik heb Media, Informatie & Communicatie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Hier ontdekte ik mijn passie voor marketing en social media pas echt! Ik houd ervan om met vriendinnen lekker een wijntje te doen op het terras, uit eten te gaan met mijn vriend en om mooie reizen te maken over de hele wereld. Ook ben ik graag met mode bezig. Fotografie vind ik super, maar ik vind het ook heerlijk om uren op Pinterest te scrollen op zoek naar interieur inspo! En, het verzorgen van mijn planten mag natuurlijk niet ontbreken.

Waar kunnen we jou 's nachts voor wakker maken?

Ik houd van spontane dingen. Daar word ik heel blij van. Dus als je iets heel leuks wilt doen mag je me gerust wakker maken. Bijvoorbeeld het boeken van een vakantie, een nachtje lekker op stap, maar ook eten in een heerlijk restaurant. I’m there!

Zou je Heroes aanraden aan andere online marketeers en waarom?

Ik raad het 100% aan. Het is, zeker als je net komt kijken op de arbeidsmarkt en je nog niet precies weet wat je wilt en wat niet, heel fijn om de kans te krijgen bij Endeavour dat als je het niet zo naar je zin hebt, je ook zo weer aan iets nieuws wordt geholpen. Die zekerheid is voor startende online marketeers heel fijn. Naast het stukje zekerheid is het ook gewoon echt onwijs gezellig! De maandelijkse borrels en uitjes maken het werk bij Endeavour heel erg leuk!

Bij welke opdrachtgever werk je?

Ik werk bij Publicis Groupe, een internationaal mediabureau in Amsterdam. 

Wat is er leuk aan werken bij deze opdrachtgever?

Ik heb het enorm naar mijn zin bij Publicis Groupe. Ik ben hier social advertising consultant en ik leer elke dag nieuwe dingen. Doordat ik werk in een team van specialisten word ik goed ondersteund en merk ik dat ik snel stappen maak. Er is zoveel kennis is het team, waar ik enorm veel van leer. Daarnaast vind ik het ook heel leuk aan de bureauzijde, omdat de diversiteit van het werk het voor mij heel interessant maakt. Werken voor Samsung, is bijvoorbeeld weer heel anders dan werken voor Gucci en Dior.

Wij gaan meteen even kijken! Wat doe je precies voor Publicis Groupe?

Ik houd me vooral bezig met paid social. Alle advertenties, op alle social media platformen, zet ik in. Daarnaast maak ik strategische plannen voor campagnes, optimaliseer ik campagnes, geef ik presentaties en geef ik adviezen aan klanten over alles wat met social advertising te maken heeft.

Welke tools/technieken gebruik je daarvoor?

Ik gebruik alle ads managers van verschillende social media platformen, en natuurlijk de social media platformen zelf. En voor het contact met collega’s; TEAMS TEAMS TEAMS!

Wat hoop je te bereiken?

Waar ik naartoe wil werken bij Publicis Groupe is doorgroeien tot een medior/senior social advertising consultant, en specialist te zijn op alle social media platformen en dit specialisme volledig eigen te maken.

Wat is jouw specialiteit?

Mijn specialiteit is helpen waar nodig, de teamspirit erin houden en elke dag leergierig blijven. Zo blijf ik groeien, en dat is mijn belangrijkste doel!

Wat is jouw toekomstdroom?

Mijn toekomstdroom is om misschien ooit wel een eigen bedrijf op te zetten met dit specialisme. Maar ik zou het ook heel tof vinden om omhoog te groeien in een bedrijf en een team onder me te hebben. En naast werk, wil ik graag kindjes, een mooi huis, prachtige reizen maken en gelukkig en gezond blijven! En lekker veel geld verdienen natuurlijk.

Dat klinkt allemaal leuk Joëlle, de volgende keer dat we door social media scrollen denken we aan jou! Dank je wel voor dit leuke gesprek en veel succes verder bij Publicis Groupe!

Ook interessant?