Floris-content-marketeer

Meer weten? Neem contact op.

Leadinfo: de sleutel tot succes voor B2B leads

Leadinfo: de sleutel tot succes voor B2B leads
Floris Rokebrand
mrt 03, 2023
- 4 min lezen

Het binnenhalen van leads is een belangrijk onderdeel van de B2B-marketingstrategie. Het doel is om potentiële klanten te identificeren en te benaderen met de juiste informatie op het juiste moment, zodat je ze uiteindelijk omzet in betalende klanten. Maar hoe kun je effectief B2B leads binnenhalen in de zakelijke branche? In dit blog vertellen we je meer over Leadinfo als handige tool:

  • Meer B2B leads met Leadinfo
  • Hoe werkt Leadinfo?
  • Het integreren van Leadinfo met andere tools

Meer B2B leads met Leadinfo

Een van de handigste tools om hierbij te gebruiken is Leadinfo. Leadinfo is een software die het mogelijk maakt om te zien welke bedrijven je website bezoeken, hoe ze op je website terecht zijn gekomen en welke pagina’s ze hebben bezocht. Dit is een waardevolle informatiebron, omdat het je helpt te identificeren welke bedrijven interesse hebben in jouw product of dienst. Hierdoor ga je gerichter te werk en onderneem je de juiste acties om deze B2B leads te converteren naar betalende klanten.

Leadinfo

Hoe werkt Leadinfo?

Het gebruiken van Leadinfo is heel simpel! Na het aanmaken van een account en het installeren van een tracking code op je website, zie je in real-time welke bedrijven je website bezoeken. Inclusief gedetailleerde informatie, zoals bedrijfsnaam, branche, de grootte van het bedrijf en de pagina’s die ze hebben bezocht. Dit stelt je in staat om een beter beeld te krijgen van welke bedrijven mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw product/dienst en hoe groot deze interesse is. 

Een overzichtelijke weergave, vergelijkbaar met jouw mailbox

Het overzicht van bedrijven die je website bezoeken, werkt op eenzelfde manier als het bekijken van je e-mails. Door de gebruiksvriendelijke mailbox lay-out ontvang je een uitgebreid bedrijfsprofiel van elke bezoeker, zonder ingewikkelde statistieken.

Leadinfo B2B leads overzicht - Endeavour Heroes

Overzicht B2B bezoekers – Leadinfo.com

B2B Leads converteren naar betalende klanten

Op basis van deze informatie kun je nu gerichte acties ondernemen om je B2B leads te converteren naar betalende klanten. Neem bijvoorbeeld contact op met een bedrijf en stuur een persoonlijke boodschap waarin je aangeeft dat je hebt gezien dat ze interesse hebben in jouw product of dienst. Daarbij is de data die binnenkomt ook nog eens real-time. Dit betekent dat je voortdurend toegang hebt tot kansen die je direct kunt benutten zodra ze zich voordoen.

Leadinfo B2B leads voorbeeld - Endeavour Heroes

Real time leadgeneratie – Leadinfo.com

Let wel op: niet iedereen waardeert het evenveel dat je ze direct benadert nadat ze alleen je website hebben bezocht. Het voelt voor sommigen misschien een beetje als ‘Big Brother is watching you’. Het is dan te direct. Benader daarom vooral B2B leads die meerdere website-bezoeken hebben gedaan en veel pagina’s hebben bezocht: je warmste leads.

Er is ook een minder directe aanpak om je leads te overtuigen, bijvoorbeeld door een gerichte marketingcampagne op te zetten. Denk aan het targeten van dezelfde bedrijven met een LinkedIn campagne. 

Makkelijk te integreren met je andere tools

Als kers op de taart is Leadinfo ook nog eens gemakkelijk te integreren met andere tools die je mogelijk al gebruikt tijdens je werk. Zonder tussenprogramma koppel je in één klik Leadinfo aan een van je andere tools, zoals Hubspot, Microsoft Teams, Google Ads of Salesforce. Zo zie je in een oogopslag waardevolle informatie over jouw potentiële klanten.

Stuur bijvoorbeeld de verzamelde informatie van Leadinfo automatisch door naar je CRM-systeem of neem direct contact op met een lead via Microsoft Teams om zo tijd en moeite te besparen.

Kortom, als je op zoek bent naar een effectieve manier om leads binnen te halen in de B2B-branche, is Leadinfo zeker het overwegen waard. Het biedt waardevolle informatie over potentiële klanten en helpt je gerichter te werk te gaan om B2B leads te converteren naar betalende klanten. Of zoals ze zelf zeggen “Jouw zoektocht naar goede leads eindigt hier”.

Hulp nodig met B2B marketing?

Heb je ondersteuning nodig met het opzetten en uitvoeren van een B2B-marketingstrategie? Of kun je (tijdelijk) extra handen gebruiken in je marketingteam? 

Bij Endeavour Heroes huur je een online marketeer in die tegen een aantrekkelijk tarief bij jou op locatie komt werken. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Ook interessant?