Renata-allround-online-marketeer-team-lead

Meer weten? Neem contact op.

Zo optimaliseer je jouw linkbuilding strategie anno 2023

Interne linkbuilding
Renata Islamagic
mei 10, 2022
- 3 min lezen

Het bereiken van de top van de Google-zoekresultaten is een ultiem doel voor elk groeiend bedrijf in 2023. Met online marketingteams en SEO-specialisten die de concurrentie aangaan, is het essentieel om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Naast content, technische aspecten en autoriteit, is interne linkbuilding een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien in je SEO-strategie.

Inhoud

  1. De kracht van interne linkbuilding
  2. Voordelen van interne linkbuilding
  3. Tips voor een effectieve linkbuilding strategie
  4. Een toekomstgerichte merkbenadering
  5. Conclusie

De kracht van interne linkbuilding

Interne linkbuilding houdt in dat je links plaatst op pagina’s binnen je eigen website die verwijzen naar andere pagina’s op dezelfde site. Dit is anders dan externe linkbuilding, waarbij je links op externe websites krijgt die naar jouw site verwijzen.

Het idee is om een web van links te creëren op je eigen website, waardoor al je pagina’s met elkaar verbonden zijn. Maar hoe draagt dit bij aan je Google-positie? Laten we dat uitleggen.

Voordelen van interne linkbuilding

Interne linkbuilding heeft talloze voordelen, waaronder:

1. Voorkomen van zwevende pagina’s:

Zwevende pagina’s, ook wel bekend als orphan pages, zijn pagina’s die niet zijn verbonden met andere pagina’s op je website. Ze zweven als geïsoleerde eilanden, wat schadelijk kan zijn voor je rangschikking in zoekmachines.

2. SEO-waarde toekennen:

Door te linken naar een pagina geef je deze SEO-waarde. Dit signaleert aan Google dat het een belangrijke pagina is, op voorwaarde dat de links relevant zijn en de gebruiksvriendelijkheid behouden blijft.

3. Bezoekers behouden:

Interne links moedigen bezoekers aan om langer op je website te blijven en meer pagina’s te bekijken. Dit is gunstig voor je positie in Google, omdat het aangeeft dat je website waardevol en relevant is.

4. Verbeterde bezoekerservaring:

Een goede bezoekerservaring is cruciaal voor SEO en Google-ranking. Interne links vereenvoudigen de navigatie voor bezoekers en leiden hen effectiever naar relevante informatie.

Search Engine Optimization

Tips voor een effectieve linkbuilding strategie

Hier zijn enkele tips om je interne linkbuilding in 2023 te verbeteren:

Analyseer je huidige website:

Breng je website in kaart en identificeer je belangrijkste pagina’s. Zorg ervoor dat deze pagina’s goed geïndexeerd zijn en vermijd zwevende pagina’s.

Plaats links op waardevolle plekken

Links op prominente locaties zoals menu’s en footers dragen meer waarde. Denk strategisch na over waar je de belangrijkste pagina’s positioneert.

Maak de links relevant

Zorg ervoor dat je interne links logisch en relevant zijn. Dit helpt bij de gebruikerservaring en voorkomt verwarring bij zoekmachines.

Beheer je linkwaarde

Plaats niet te veel links op één pagina, want dit kan de waarde van elke link verminderen. Let op de linkjuice.

Gebruik doordachte anchor teksten

Vermijd generieke termen zoals ‘hier’ en kies relevante keywords om de context van de link aan te geven.

Maak gebruik van breadcrumbs

Breadcrumbs verbeteren de gebruikersnavigatie en kunnen ook als interne links fungeren.

Een toekomstgerichte merkbenadering

Naast het verbeteren van je interne linkbuildingstrategie voor 2023, is het belangrijk om na te denken over hoe je linkbuilding kunt inzetten voor de toekomst van je merk. De digitale wereld evolueert voortdurend, en je linkbuildingstrategie moet flexibel zijn om bij te blijven met veranderende trends en technologieën. Overweeg hoe je kunt profiteren van opkomende platforms, sociale media en de groeiende invloed van videocontent op SEO.

Conclusie

Een effectieve interne linkbuildingstrategie is cruciaal voor het handhaven van een sterke online aanwezigheid in 2023. Het voorkomt zwevende pagina’s, geeft SEO-waarde, verhoogt de bezoekersbetrokkenheid en verbetert de algehele gebruikerservaring. Door strategische planning en blijvende aanpassing aan toekomstige ontwikkelingen, kun je een solide basis leggen voor het succes van je merk in de wereld van online marketing. Bouw aan je interne linkstructuur en blijf bovenaan in de zoekresultaten van Google.

Heb je hulp nodig bij interne linkbuilding of de optimalisatie van jouw online vindbaarheid? Bij Endeavour Heroes huur je al een SEO specialist in die tegen een aantrekkelijk tarief bij jou op locatie komen werken. 

Wil jij je complete online marketing uitbesteden? Dat is ook mogelijk bij Endeavour Heroes! Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Ook interessant?