Janneke-Copywriter

Meer weten? Neem contact op.

Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Instagram voor bedrijven - endeavour heroes
Janneke
nov 20, 2020
- 5 min lezen

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij. Dit is dé tijd om klanten aan te trekken om hun eindejaarsaankopen bij jou in de webshop te laten doen. Een manier om nieuwe klanten te krijgen is door je Instagram account te laten groeien. Dit social media kanaal is al jaren hard aan het groeien. Met 5,6 miljoen Nederlandse Instagram gebruikers is de kans groot dat jouw doelgroep actief is op dit platform. Maar hoe krijg je meer volgers op Instagram en hoe kom je onder de aandacht bij potentiële klanten? Wij hebben hét antwoord. En geen zorgen, het is makkelijker dan je denkt!

Tips voor meer volgers op Instagram

  • Meer volgers krijgen begint bij de basis
  • Laat het Instagram algoritme in je voordeel werken
  • Zorg dat jouw Instagram posts viral gaan
  • Analyseer je Instagram account

Meer volgers krijgen begint bij de basis

Herken jij jezelf in de volgende situatie? Je kent je doelgroep door en door, plaatst hoge kwaliteit content en je hebt een goede contentstrategie gecreëerd. Maar het lukt maar niet om meer volgers te krijgen op Instagram. Gelukkig zijn er verschillende manieren om meer volgers op Instagram te krijgen. Bijvoorbeeld door het gebruik van goede hashtags, shoutouts, het organiseren van giveaways en het betaald boosten van Instagram posts. Maar meer volgers krijgen op Instagram begint bij de basis: het genereren van engagement op je account en betekenisvolle sociale interactie met je potentiële klanten krijgen. Dit wordt vaak vergeten, terwijl dit ontzettend belangrijk is om meer volgers te krijgen. Maar hoe doe je dit? Wij geven een belangrijke tip hoe je meer volgers op Instagram krijgt! 

Laat het Instagram algoritme in je voordeel werken

Dé tip om meer volgers op Instagram te krijgen is door Instagram’s algoritme te snappen. Dit klinkt lastig, maar dat is het niet. Wij leggen het uit. Instagram’s algoritme is gebouwd op relevantie. Als je een hoge engagement hebt op je posts (likes, comments en shares), dan werkt het Instagram algoritme in je voordeel. Instagram bestempelt dan namelijk je post als relevant en toont het dan aan meer mensen, door bijvoorbeeld je content op de Explore pagina te plaatsen. Dit is een pagina op Instagram die mensen vergelijkbare content laat zien gebaseerd op hun interactie met andere posts.

Van Explore pagina naar Top Post

Naast een vertoning op de Explore pagina is het ook mogelijk om geplaatst te worden als Top Post onder specifieke hashtags. Op die manier wordt jouw bericht en account onder de aandacht gebracht bij Instagram-gebruikers die zoeken op een bepaalde hashtag. Ze krijgen jouw post te zien en kunnen vervolgens jouw post liken en uiteindelijk op de volg-button drukken. Dit is hét geheim om op Instagram meer volgers te krijgen!

meer-volgers-op-instagram-krijgen

Zorg dat jouw Instagram posts viral gaan

Het is dus belangrijk om een hoge engagement te krijgen op je Instagram berichten van je huidige volgers. Maar hoe zorg je ervoor dat je een hoge engagement krijgt op je posts? Allereerst is het belangrijk dat je post zo ontworpen is dat mensen niet hoeven te stoppen met scrollen om het te begrijpen. Het moet in een oogopslag zo goed zijn dat jouw volgers het direct willen liken. Daarbij moet je content maken waar jouw volgers zich in kunnen herkennen. Posts met quotes zijn hier bijvoorbeeld perfect voor. Dit kan een grafisch mooi opgemaakt beeld zijn, maar ook een screenshot van een quote die je hebt geschreven in je notities. Dan laat je zien dat jij, als merk, je volgers goed begrijpt. Wanneer je volgers de post relevant vinden en zichzelf erin herkennen, zullen ze eerder geneigd zijn deze te liken, delen of er op te reageren.

Relevantie

Die engagement zorgt ervoor dat Instagram jouw post gaat bestempelen als relevant, waardoor je content aan meer mensen wordt getoond op de Explore pagina en als Top Post onder hashtags. Welke posts er worden getoond bij wie is gebaseerd op de interesses van die persoon en hun interactie met andere Instagram posts. Dit betekent dus dat je grote kans hebt dat zij jouw bericht ook relevant vinden en deze vervolgens gaan liken, delen of er op gaan reageren. Op die manier wordt je content aan duizenden mensen getoond en zorg je ervoor dat je volgers naar je toe trekt in plaats van dat je ze zelf actief moet zoeken. Zo krijg jij meer volgers op Instagram.

Analyseer je Instagram account

Dit is dé tijd om nieuwe volgers te krijgen op Instagram. Mensen zijn steeds vaker online te vinden en Instagram groeit hard. Jouw doelgroep zit hier gegarandeerd tussen. Het is daarom belangrijk dat je hier zo snel mogelijk mee begint. Start eens met het kijken naar welke berichten nieuwe volgers aantrekken. Dit zijn vaak de posts die op de Explore pagina worden getoond, als Top Posts onder specifieke hashtags of de posts die gedeeld zijn door anderen. Dit zijn dus je posts die viral zijn gegaan en waar nieuwe volgers uitgekomen zijn. Je kunt deze informatie vinden op Instagram onder “Insights – Content interactions – Top Posts” en filter vervolgens op “Follows”. 

Optimaliseer je content

Kijk welke posts de meeste volgers hebben gekregen. Zijn dit dezelfde soort posts? Wat staat er in de captions? Door het analyseren van deze posts kun je vandaag al starten om je content te optimaliseren en nieuwe volgers aan te trekken. Gebruik deze informatie om nieuwe posts in te plannen voor de komende weken om onder de aandacht te komen bij je potentiële klant. Zeker nu de eindejaarsaankopen dichterbij komen.

Conclusie

Dus wil je meer Instagram volgers? Begrijp dan dat de sleutel tot Instagram succes ligt in het begrijpen van het algoritme. Een hoge engagement op je posts (likes, comments en shares) vertaalt zich in een grotere zichtbaarheid op de Explore pagina en als Top Post onder specifieke hashtags. Ontwerp je posts zodat ze direct de aandacht trekken, maak content waar je volgers zich in herkennen en zorg ervoor dat ze je posts willen liken en delen. Analyseer welke posts nieuwe volgers aantrekken en optimaliseer je content. Zo vergroot je je kansen om Instagram volgers aan te trekken, vooral nu bijvoorbeeld de eindejaarsaankopen naderen. Het geheim? Laat het algoritme in je voordeel werken en laat je content viraal gaan. #MeerInstagramVolgers!

Meer volgers op Instagram krijgen uitbesteden?

Heb jij hulp nodig om meer volgers op Instagram te krijgen? Endeavour Heroes kan jou helpen om zichtbaar te worden op Instagram en je doelen te behalen. Onze gedreven social media experts zijn erg creatief en kunnen met een slimme Instagram strategie een contentkalender opstellen en daar invulling aan geven. Denk hierbij aan prijswinnende Instagram campagnes en het benaderen van jouw doelgroep door te kijken naar unieke beschikbare data; zoals profielen, interesses en sociale relaties.

Met de kennis en kunde van onze Instagram specialisten gaan jouw Instagram resultaten als een raket en krijg jij meer volgers op Instagram! 

Ook interessant?