martijn managing director - Endeavour Heroes

Meer weten? Neem contact op.

Jouw volgende target: Generatie Z

Blog-Gen-Z-Endeavour Heroes
Picture of Endeavour Hero
Endeavour Hero
Martijn van Royen
mrt 14, 2019
- 3 min lezen

Is Generatie Z jouw nieuwe doelgroep? De afgelopen jaren zijn de Millennials (geboren tussen 1981 en 1996) dé focus geweest voor vele marketing campagnes. Er is enorm veel onderzoek gedaan naar deze generatie door marketeers. Nu verschuift de aandacht naar een nieuwe generatie, Generatie Z of ‘Gen Z’ (geboren tussen 1997 en 2012). Nu deze generatie een aanzienlijk deel van de consumentenmarkt vormt, is het essentieel om hun kenmerken en gedrag te begrijpen voor effectieve marketingstrategieën.

In dit blog bespreken we de volgende onderdelen van marketing voor Generatie Z:

 • Inzicht in Generatie Z
  • Digitale natives in een snel veranderende wereld
  • Waarden en kenmerken van Gen Z
 • Hoe bereik je Gen Z?
  • Technologische trends en mediagebruik
  • Marketingstrategieën die resoneren met Gen Z
 • De toekomst van marketing met Gen Z
  • Nieuwe platforms en innovaties
  • Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid

Inzicht in Generatie Z

Generatie Z, geboren in het digitale tijdperk, is opgegroeid met smartphones, sociale media en een wereld die constant in verandering is. Deze generatie is niet alleen technologisch vaardig, maar ook diverser en meer op wereldschaal georiënteerd dan voorgaande generaties. Ze zijn zich sterk bewust van sociale, politieke en milieukwesties, wat hun koopgedrag beïnvloedt.

Gen Z hecht veel waarde aan authenticiteit en transparantie. Ze hebben een voorkeur voor merken die sociale verantwoordelijkheid nemen en duurzaamheid bevorderen. Deze generatie is ook ondernemend en innovatief, met een aanzienlijk aantal jonge ondernemers en creatievelingen.

Hoe bereik je Gen Z?

Gen Z leeft in een wereld van instant communicatie en snelle informatie. Hun aandachtsspanne is kort, maar ze kunnen snel en efficiënt informatie verwerken. Ze geven de voorkeur aan authentieke, creatieve content die visueel aantrekkelijk en gemakkelijk te consumeren is.

TikTok voor bedrijven

Generatie Z is steeds vaker te vinden op opkomende platforms, zoals Discord en Twitch. Ook Instagram en Snapchat blijven populair, maar waar Gen Z het meest actief is, is op TikTok. Contentcreatie en -curatie moeten gericht zijn op deze platforms, waarbij videocontent en interactieve elementen zoals AR (Augmented Reality) en VR (Virtual Reality) steeds belangrijker worden. Lees hier snel 5 tips om te groeien op TikTok.

Gen Z waardeert ook personalisatie. Ze verwachten dat merken hen begrijpen en content bieden die relevant is voor hun individuele voorkeuren en interesses.

Het is essentieel om connecties te creëren tussen jouw merk en Gen Z. Dit kan bijvoorbeeld via samenwerkingen en livestreaming. Authenticiteit is van groot belang voor Gen Z. Laat de mensen achter jouw merk zien, betrek ze bij product- of serviceontwikkelingen en toon de ‘echte’ kant van jouw bedrijf.

De toekomst van marketing met Generatie Z

Om met Gen Z te communiceren, moeten marketeers innovatief en flexibel zijn. De opkomst van AI-technologie in marketing, zoals chatbots en gepersonaliseerde shoppingervaringen, speelt een grote rol in het aanspreken van deze generatie.

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid worden steeds belangrijker. Gen Z consumenten zoeken naar merken die een positieve impact hebben op de wereld en transparant zijn over hun praktijken.

Conclusie

Generatie Z is een krachtig segment binnen de huidige consumentenmarkt. Hun unieke kenmerken, zoals technologische behendigheid, aandacht voor duurzaamheid en verwachting van personalisatie, vereisen een nieuwe benadering in marketing. Door te innoveren en zich aan te passen aan de waarden en voorkeuren van Gen Z, kunnen marketeers een diepere verbinding met deze generatie tot stand brengen en op lange termijn succesvol zijn.

Gen Z marketeer inhuren

Meer weten over Gen Z en hoe je ze het beste kunt bereiken? Bij Endeavour Heroes kun je jouw online marketing uitbesteden of een interim online marketeer inhuren. Onze Heroes zijn zelf grotendeels Gen Z en weten dus als geen ander hoe je deze generatie kunt bereiken. 

Endeavour Heroes is dé detacheerder van online marketing specialisten. Neem contact met ons op of kom langs bij ons kantoor voor een vrijblijvend gesprek.

Ook interessant?