Wat doet een freelance SEO specialist?

Een freelance SEO specialist doet inhoudelijk niet veel anders dan een SEO specialist die vast in dienst is. Bij een freelance specialist heb je de mogelijkheid om deze voor een korte periode in te zetten, wanneer extra handjes nodig zijn of wanneer er een specifieke opdracht ligt om te voltooien.

Ruben - Endeavour Heroes

Trotse leverancier van o.a.:

c. Endeavour Heroes

Wat is een freelance SEO specialist?

Een freelance SEO specialist helpt op zelfstandige basis een organisatie of een bedrijf met zoekmachineoptimalisatie. Een freelance SEO specialist wordt bijvoorbeeld ingehuurd om SEO content te schrijven voor een website, om aan linkbuilding te doen of om de structuur van de website te optimaliseren.

Wat zijn de voordelen van een freelance SEO specialist?

  • Flexibiliteit: SEO freelancers kunnen handig zijn om flexibel in te zetten. Op deze manier zit je nergens aan vast.
  • Persoonlijk: Je kan direct schakelen met de freelance SEO specialist. Dit geeft een persoonlijke sfeer aan de samenwerking. 
  • Expertise: De SEO freelancer is gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie en helpt je om online beter vindbaar te worden.

Detacheren of freelance SEO specialist inhuren?

Naast een freelance SEO specialist inhuren kun je ook overwegen om een inhouse SEO expert in te schakelen via een detacheringsbureau. Dit heeft een aantal voordelen.

  • Contracten: deze sluit je af met het detacheringsbureau. Financiële zaken lopen ook via hen. Zo weet je zeker dat dit op een professionele manier geregeld is.
  • Kennis: een freelance SEO marketeer moet altijd op de hoogte zijn van vakkennis. Een detacheringsbureau faciliteert dit voor haar SEO experts. Dit maakt het makkelijker voor gedetacheerde specialisten om hun kennis up-to-date te houden.
  • Back-up: Via een detachingsbureau kan je altijd een back-up krijgen via een collega die beschikbaar is. Freelancers kunnen deze dienst niet bieden, bijvoorbeeld in het geval van ziekte.

SEO specialist inhuren?

Ontmoet en vergelijk beschikbare Heroes.

Groep Heroes
Endeavour Group

SEO specialist inschakelen via Endeavour Heroes

Endeavour Heroes is the place to be voor flexibele inhuur van next-gen SEO specialisten. Je specialist krijgt maandelijks training door ervaren specialisten van digital agency Endeavour en schakelt voor strategische backup een senior SEO marketeer in. Je huurt bij ons naast SEO experts ook specialisten in met kennis van bijvoorbeeld online advertising, e-mailmarketing, data analytics en contentmarketing.

Waarom Endeavour Heroes?

Tarieven

Vanaf 2 dagen per week

€55 — €75 per uur

Ex. BTW en reiskosten

Geen doorbetaling bij ziekte, vakantie en trainingsdagen.

Waar werken heroes?

Endeavour Heroes werken voor allerlei soorten organisaties. Van start-ups tot non-profit organisaties en van MKB tot grote corporates. Benieuwd wat opdrachtgevers van ons vinden? Lees de reviews of bekijk onze cases.

Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes
Klanten Endeavour Heroes

Hoe het werkt?

De eerste stap is het scherp krijgen van jouw wensen. Welke kennis moet je hero hebben? En wat voor persoonlijkheid past in jouw organisatie?

We sturen je de CV(‘s) van de passende hero(es) toe. Ben jij net zo enthousiast over hen als zij over jouw organisatie en opdracht? Dan plannen we een kennismaking in. Als ook deze succesvol verloopt maken we overeenkomst in orde en kan je hero direct aan de slag.

De eerste periode hebben we nauw contact, zodat de inwerkperiode soepel verloopt. Daarna plannen we in overleg met jou evaluatiemomenten in. Ondertussen staat je hero continu in verbinding met een van onze senior specialisten, die meekijkt en bijstuurt waar nodig.

De heroes volgen maandelijks trainingen om hun kennis te verdiepen en hun soft-skills verder te ontwikkelen. Je online marketeer gebruikt dus altijd de nieuwste tools en technieken om jouw doelen te bereiken. Deze trainingsdagen kosten jou uiteraard helemaal niets.

Is er specialistische kennis nodig? Dan raadpleegt je hero een van de specialisten binnen digital agency Endeavour. Met meer dan 200 digital professionals in online marketing, creatie en web development blijft geen vraag onbeantwoord.

Na 1.760 uur mag je de hero kosteloos overnemen. Eerder overnemen is mogelijk tegen een meerprijs.

Vragen over freelance SEO specialisten

Een freelance-, of inhouse SEO specialist zorgt ervoor dat jouw website beter gevonden wordt in zoekmachines. Hiervoor voert de specialist verschillende werkzaamheden uit, zoals SEO copywriting, linkbuilding en keywordanalyse.

Een freelance SEO specialist wordt ingehuurd door bedrijven. Dit kunnen kleine start-ups zijn, maar ook corporate organisaties. 

Inhuren geeft je flexibiliteit en controle. Je bepaalt zelf hoeveel uur per week je de specialist inhuurt en kunt gemakkelijk opschalen, afschalen of stoppen. Daarnaast scheelt het je een mogelijk lang wervingsproces.