Talitha-Management-Online-Marketing-Manager

Meer weten? Neem contact op.

'Een van mijn hobby's is marketing'

Frederique Vergroessen
Frederique Vergroesen
mei 12, 2022
- 4 min lezen
Tags

Wie zijn de heroes? Wat doen ze bij hun opdrachtgevers? En wat voeren ze uit in hun vrije tijd? Elke maand zetten we een of meer heroes in the picture en vragen we ze het hemd van het lijf. Vandaag is de beurt aan allround online marketeer Frederique. 

Hoi Frederique! Vertel eens iets over jezelf?

Hoi! Ik ben Frederique, 27 jaar en ik woon in Amsterdam. Tijdens mijn Master Taal en Communicatie in Organisaties in combinatie met een stage als marketeer kwam ik erachter hoe snel de online marketingwereld verandert en welke kansen dit met zich meebrengt. Laat dat nou net zijn waar mijn commerciële hart sneller van gaat kloppen! Één van mijn hobby’s is dan ook marketing. Verder sport ik veel, houd ik van lekker koken (+ eten met goed gezelschap onder het genot van een wijntje natuurlijk) en vind je mij regelmatig op het terras met vrienden.

Waar kunnen we jou 's nachts voor wakker maken?

Voor een vakantie! Anders graag laten liggen 😉

Hoe ben je bij Heroes terecht gekomen?

Na drie jaar werkervaring op te hebben gedaan bij een snel-groeiende scale-up, heb ik geleerd innovatief te denken, in te spelen op de markt en de concurrentie altijd een stapje voor te blijven. Ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe stap. Na een aantal gesprekken gevoerd te hebben met André Schimmel van recruitment bureau &Bolenius werd duidelijk dat ik die stap bij Endeavour Heroes kon zetten. Daar ben ik nog steeds heel blij mee!

Zou je Heroes aanraden aan andere online marketeers en waarom?

Zeker. In korte tijd krijg je te maken met één of meerdere opdrachtgevers, diverse bedrijfsculturen en verschillende marketing vraagstukken. Je werkt tegelijkertijd aan zowel hard skills als soft skills. Door het concept van Endeavour Heroes kom je er snel achter waar jouw passie ligt en waar jouw passie juist niet ligt. Je kan je verdiepen in de facetten van marketing die je interessant vindt om zo door te leren en je verder te ontwikkelen tot de marketeer die jij wilt zijn. Het mooie is dat er negen marketing specialismen binnen Endeavour aanwezig zijn, die altijd klaar staan om je te helpen met complexe vraagstukken waar je tegenaan loopt bij jouw opdrachtgever. Maar ook als je gewoon wat meer van een bepaald onderwerp wilt weten, kun je bij je collega’s terecht. 

Bij welke opdrachtgever werk je?

Magnus Black, Hello New You en Viisi Hypotheken.

Wat is er leuk aan werken bij deze opdrachtgever?

Alle drie de opdrachten verschillen van elkaar. Bij Magnus Black heb je echt te maken met B2B en ligt de focus op een complex product in een nichemarkt. Hier ligt een enorme uitdaging in het bereiken van de doelgroep. Bij Hello New You gaat het om de lancering van een nieuw B2C label waarbij de focus ligt op soft skill trainingen. Bij Viisi Hypotheken werken we volgens het Holocracy model, wat een interessante en uitdagende manier van werken is, erg leerzaam! Elk van de drie opdrachten zijn uitdagend op een andere manier. Daarnaast maken de collega’s bij mijn opdrachtgevers het werk extra leuk 🙂

Wat doe je daar precies?

Bij zowel Magnus Black als Hello New You wil ik middels online campagnes nieuwe klanten aantrekken, maar ook bestaande klanten behouden. Mijn dagelijkse bezigheden hebben voornamelijk te maken met strategie, SEA, lead generatie en lead nurturing. Bij Viisi Hypotheken ligt de focus meer op content, design en social media. 

Wat hoop je te bereiken?

Ik hoop bij te kunnen dragen aan het op de kaart zetten van Magnus Black, Hello New You en Viisi Hypotheken. Als een lead eenmaal in de database terecht komt, hoop ik deze te kunnen voorzien in wat nodig is door de juiste technische elementen in te zetten, maar ook inhoudelijk de juiste snaar te kunnen raken. 

Welke tools/technieken gebruik je daarvoor?

SEA, LinkedIn Ads, Google Ads, Instagram/Facebook Ads, HubSpot, Website.

Wat is jouw specialiteit?

Lead generatie en lead nurturing.

Heb je een toekomstdroom?

Senior marketeer in een managende functie. Naast dat ik mijn passie heb gevonden in marketing, haal ik ook veel plezier uit het samenwerken met mensen. Ik wil mijn soft skills verder ontwikkelen om zo een team te kunnen managen. Zodra ik genoeg ervaring heb opgedaan in zowel marketing als soft skills zou ik een managende rol willen vervullen waarbij ik ook wat te zeggen heb in de koers die een bedrijf inslaat wat betreft de marketing activiteiten.

Wat een ontzettend leuk gesprek Frederique! Volgens mij ga jij met al deze ervaring echt wel een toekomst als Boss Lady tegemoet. You got this!

Ook interessant?