Talitha-Management-Online-Marketing-Manager

Meer weten? Neem contact op.

Endeavour Online Marketing traineeship: mijn ervaring

van trainee naar online marketeer
Ruben Emmen
aug 02, 2022
- 4 min lezen

Wanneer je op zoek bent naar een startersfunctie, een nieuwe uitdaging, of je overweegt een carrière in marketing, dan is het online marketing traineeship van Endeavour Heroes zeker wat voor jou! Laat ik je vertellen over mijn ervaring met dit traject…

De aftrap

Na mijn studie struikelde ik over een veelvoorkomend probleem: wat nu? Ik vond het nog lastig om te zeggen welke functie ik wilde bekleden, en in wat voor organisatie. Toen kwam ik via LinkedIn in contact met Endeavour Heroes, waar ik werd ingelicht over het online marketing traineeship dat eraan begon te komen. Ik was meteen enthousiast en al snel kreeg ik groen licht om te kunnen beginnen!

In het begin was het nog even spannend, maar dit gevoel nam snel af na het ontmoeten van mijn medetrainees: Kees, Bob, Jesse en Lotte. Het feit dat je allemaal met hetzelfde avontuur begint, creëert automatisch een band en zorgt ervoor dat je veel met elkaar optrekt. Mega fijn!

Training in verschillende marketing disciplines

Het prettige aan het online marketing traineeship van Endeavour Heroes is dat je in 8-10 weken alle theorie en basics leert van online marketing. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

  • SEO
  • SEA
  • Web analytics
  • Social media
  • Content marketing
  • Online strategie 
  • Online advertising
  • E-mailmarketing


Ik vond de structuur waarin de trainingen werden gegeven erg prettig. Het begon altijd met theorie, met hier en daar een kleine opdracht om de opgedane kennis direct toe te passen. Vervolgens krijg je aan het einde van elke training een grotere opdracht waarin je wordt uitgedaagd om aan te tonen wat je allemaal hebt geleerd die dag. Dit is een zeer effectieve manier om te leren, omdat theorie en praktijk goed op elkaar aansluiten en regelmatig worden afgewisseld.

De trainingen worden gegeven door senior marketing specialisten binnen Endeavour. Buiten het feit dat je kennis opdoet via experts, leer je op deze wijze ook direct veel mensen kennen binnen de organisatie. Ook na het traineeship zijn de senior specialisten van Endeavour van grote waarde; niet alleen voor de gezelligheid, maar ook omdat je altijd op ze terug kunt vallen met marketing gerelateerde vragen. Zo blijft geen enkele vraag van je opdrachtgever(s) onbeantwoord.

Ook tijd voor ontspanning

Ik hoor je al denken: al die marketing disciplines, theorie en praktijk… Is er überhaupt wel tijd voor leuke activiteiten of ontspanning tijdens het traineeship? Niet getreurd, want dat is er zeker! Naast de gebruikelijke vrijmibo’s, wordt maandelijks een event georganiseerd met eten, drinken en heel veel gezelligheid. Ik vond dit als trainee geweldig, omdat ik op deze manier snel veel collega’s heb leren kennen. Zo kwam ik er ook achter dat Endeavour een bedrijf is met sociale, open-minded mensen die je meteen thuis laten voelen. 

Nog een tip van mij als je begint aan het traineeship: ga na de eerste week Haarlem centrum in met je medetrainees om gezellig een drankje te doen. Dit heb ik ook gedaan en is zeker aan te raden, omdat je elkaar zo op een andere manier leert kennen. Wie weet eindig je samen wel ergens in een club (ik spreek uit ervaring ;)).

Traineeship afgerond: wat nu?

Klaar met het traineeship? Dan is het nu tijd om je opgedane kennis in de praktijk toe te passen! Doordat je tijdens het traineeship in aanraking komt met verschillende marketing disciplines, is de kans groot dat je een voorkeur gaat krijgen voor één of meerdere onderwerpen. Topper Barbara, onze commercieel manager, gaat vervolgens voor je op zoek naar opdrachtgevers die bij jou passen. Is een potentiële opdrachtgever gevonden? Dan ga je daar op gesprek om te kijken of er een wederzijdse match is. Is dit het geval? Gefeliciteerd, je hebt je eerste opdracht binnen!

Wat ik fijn vind aan Endeavour is dat er geluisterd wordt naar je behoeften, en dat je altijd serieus wordt genomen als je ergens mee zit. Ik heb ondertussen mijn eerste opdrachtgever binnen, waar ik fulltime aan de slag ben als SEO-specialist. Ik kan niet wachten om deze organisatie te helpen haar bedrijfsdoelen te behalen, en om natuurlijk nóg meer te leren over het vak online marketing.

Enthousiast geworden?

Denk jij nu ‘dit wil ik ook wel!’? Wij zoeken nog toffe collega’s! Bekijk de vacature voor het online marketing traineeship en misschien tot snel! Mocht je nog vragen hebben, slide dan gerust in mijn LinkedIn DM 😉

Ook interessant?