martijn managing director - Endeavour Heroes

Meer weten? Neem contact op.

Digital insourcing is hip!

digital insourcing - endeavour insourcing
Janneke Bladt
Janneke Bladt
- 2 min lezen

Er is een trend zichtbaar dat steeds meer bedrijven hun specialistische digitale kennis insourcen in plaats van uitbesteden. Er is nog genoeg werk voor digitale bureaus, maar in veel landen is deze trend ingezet.  Met name in de ‘volwassen’ internet markten zien we dat bedrijven ‘volwassen’ worden. Zij realiseren zich dat het insourcen van deze kennis de effectiviteit en ROI ten goede komt. Bovendien worden de budgetten groter, omdat online een steeds belangrijkere rol gaat spelen.

Digital Insourcing een bedreiging?
Uit een grootschalig onderzoek van SoDA & Forrester (2017) blijkt dat 53% van de digitale bureaus zich zorgen maakt over de opkomst van insourcing. Daarnaast zegt 64% van de bureaus dat inhouse marketing teams vaker met eigen initiatieven komen. Wat daarnaast opvalt is dat grote bedrijven steeds vaker direct met Google of Facebook schakelen voor digitale innovaties. In navolging op dit rapport laat TamTam ook weten dat een kleine 60% van de digitale bureaus verwacht dat de insourcing van digitale teams een bedreiging gaat vormen. 2
Momenteel alleen voor grote bedrijven maar..

We zien een duidelijke toename van insourcing, maar dit is tot nu toe vooral weggelegd voor grote bedrijven. Kleinere organisaties zien het belang van bijvoorbeeld online marketing wel, maar blijven het als ‘kostenpost’ en ‘investering’ zien. Het uitbesteden van online marketing voor een relatief klein budget per maand is dan een stuk minder risicovol dan het insourcen van deze kennis. Mijn verwachting is dat het een kwestie van tijd is tot ook deze bedrijven zich realiseren dat ‘een beetje’ online marketing vanaf afstand simpelweg niet genoeg is om te kunnen concurreren.

Endeavour Heroes speelt in op deze ontwikkelingen door Endeavour Heroes Trainingen aan te bieden aan bedrijven. Daarnaast biedt Endeavour Heroes de mogelijkheid om een interim online marketeer inhouse aan jouw online marketing te laten werken.

Ben je nieuwsgierig? Maak een afspraak of kom eens lang bij het mooiste kantoor van Haarlem!

Ook interessant?