martijn managing director - Endeavour Heroes

Meer weten? Neem contact op.

De online marketing tip van Hero Bas

online marketing tip - endeavour heroes
Bas
Bas
- 2 min lezen

Endeavour Hero Bas adviseert om Google AdWords in te zetten voor je onderneming. Het is tegenwoordig een belangrijke onderdeel van vrijwel elke online marketing strategie. AdWords is de online advertentiedienst van Google. Hieronder een drietal redenen waarom AdWords interessant kan zijn voor jouw organisatie.

Google AdWords mogelijkheden
De mogelijkheden van Google AdWords zijn groot. Of je nu de omzet wil verhogen of een product/dienst onder de aandacht wil brengen, Google AdWords biedt daarvoor de mogelijkheden. Zo is adverteren bij de zoekresultaten van Google mogelijk. Dit is erg interessant wanneer het doel is om omzetgroei te realiseren. Verder is er de mogelijkheid te adverteren via het Google Display Network. Bij het display netwerk zijn talloze websites aangesloten die banners vertonen van adverteerders. Denk hierbij aan een sportmerk dat banners middels AdWords laat vertonen op websites die content over sport bevatten. Display advertising is voornamelijk interessant als voor het genereren van merkbekendheid. Ook productadvertenties binnen Google Shopping zijn mogelijk door het uploaden van een productfeed. Google Shopping is vooral interessant voor webwinkels. Tot slot is er de mogelijkheid om te adverteren via YouTube.
Organische resultaten
Advertenties in het zoeknetwerk van Google verschijnen altijd boven de organische resultaten. Dit betekent dus dat wanneer je alleen aan zoekmachine optimalisatie doet, concurrenten mogelijk op een hogere positie in Google te zien zijn. Alleen al daarom is het sterk aan te raden om te gaan adverteren via Google Adwords.
Succes verzekerd
Voor bedrijven die starten met online marketing kost het vaak veel tijd om organisch op een hoge positie in Google te komen. Dan is het erg interessant om aan de slag te gaan met Google Adwords. Door het doen van zoekwoorden onderzoek, het creëren van aantrekkelijke advertenties en het afstemmen van de landingspagina’s, is succes verzekerd.
Online marketing uitbesteden

Wil jij jouw online marketing werkzaamheden uitbesteden? Bekijk hoe een interim online marketeer jouw organisatie kan helpen groeien of neem vrijblijvend contact met ons op. We gaan dan samen kijken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Ook interessant?