McDonald’s

Personeelswerving voor McDonald's

McDonald’s kwam naar Heroes met een uitdaging op het gebied van personeelswerving. Allround online marketeer Fanny maakte eerst een uitgebreide analyse van de huidige situatie, om vervolgens de verbeterpunten te identificeren. Aan de hand van deze punten kon een plan van aanpak in de vorm van ‘lokale inbound recruiting’ worden gemaakt, oftewel: het gebruik van online marketing om sollicitanten te werven. Het inzetten van verschillende kanalen, en deze constant testen en optimaliseren, leverde mooie resultaten op.

Heroes werkt efficiënt en flexibel. Zij hebben de specialistische kennis die mij op het gebied van online ontbreekt. Ik zou ze zeker aanraden bij online uitdagingen en vraagstukken!

Hero
Kim
Nieuwpoort
Tools
Online strategie
SEA
SEO

Resultaten

Door een combinatie te maken van verschillende kanalen werden mooie resultaten behaald. Na een uitgebreide analyse van de huidige verbeterpunten konden in 3 maanden maar liefst 221 nieuwe medewerkers worden geworven.

extra sollicitanten
0
meer sollicitaties via vacaturesites
0 %
meer sollicitaties via SEO
0 %
meer sollicitaties via SEA
0 %

Gebruikte marketingkanalen

Online strategie

Door eerst de pijnpunten en de benodigde verbeterpunten te definiëren, maakte Fanny een helder plan met einddoel voor McDonald’s.

SEA

Een slimme SEA-strategie met rake teksten bereikte de juiste doelgroep voor McDonald’s. met bijna een verdubbeling in sollicitaties als resultaat.

SEO

Door de vindbaarheid van de vacaturepagina’s te vergroten met inzet van de juiste teksten, werd het resultaat via SEO meer dan verdrievoudigd.

c. Endeavour Heroes

Ontdek onze cases

De Graaf Bakeries

De Graaf Bakeries moest tijdelijk een vacature vullen. Iemand die de webshop kon uitbreiden en verbeteren. Jordi bleek de ideale match!

Fugro

Fugro was op zoek naar iemand die kon helpen bij de migratie naar een nieuwe website en een nieuw cms. Floris bleek de perfecte match!

Perfectly Basics

Ontdek het succesverhaal van Perfectly Basics waar collega Roos Steensma heeft meegeholpen aan het succes van de nieuwe social strategie.

Bol.com

Bol.com zocht iemand voor onder andere de content coördinatie voor het mooiste Speelgoedboek, en vond een match in Jesse.

Mr. Fillet

Mr. Fillet zocht een beheerder voor social-mediakanalen en e-mailmarketing om de merkbekendheid te vergroten. Bob was the man for the job!

RiskSphere

The Hup zocht versterking in hun team, namelijk een kartrekker voor het opzetten van een nieuwe merk ‘RiskSphere’. Zij vonden hero Kirsten!

Twinckels

Renata was bij Twinckels verantwoordelijk voor het beheren van data, e-mailmarketing, SEO, SEA, en CRO. Haar werk zorgde voor meer naamsbekendheid, online zichtbaarheid, organisch verkeer en conversies.

Mechan Groep

Jimmy zette de Mechan Groep online op de kaart door een online marketingplan te schrijven, de websites te optimaliseren, en succesvolle social media campagnes op te zetten. Mechan Groep heeft nu meer volgers dan ooit.

Magnus Black

Janneke en Frederique hebben voor Magnus Black een marketingstrategie ontwikkeld, inclusief een rebrand en een volledig nieuwe website. Hun inzet van SEO en SEA zorgde voor meer zichtbaarheid en nieuwe klanten.

Forbo

Jesse coördineerde verschillende projecten bij Forbo Flooring. Hij werkte aan een nieuwe internationale sustainability campagne, het optimaliseren van de UK Residential webshop en het up to date houden van de website en CMS systemen.