martijn managing director - Endeavour Heroes

Meer weten? Neem contact op.

3 tips voor het aannemen van online marketeers

tip voor het aannemen van online marketeers - endevour heroes
Picture of Mitchel
Mitchel
Martijn van Royen
jan 07, 2020
- 4 min lezen

Veel bedrijven zitten óf midden in de digitale transformatie óf beseffen zich dat online marketing een steeds belangrijkere factor wordt in de groei van een bedrijf. De verplaatsing van offline naar online marketing is al jaren aan de gang. Er zijn nog maar weinig goedlopende bedrijven die niets met online marketing doen. Bij steeds meer (kleinere) bedrijven komt nu het besef dat ook zij online marketing in moeten schakelen. Hoe ze dit moeten aanpakken is alleen niet altijd duidelijk. Daarom vind je hier enkele tips die jou helpen bij het vinden van de juiste online marketeers die zich ontfermen over jouw online marketing!

De 3 tips:

 1. Bekijk alle opties voor het inzetten van een online marketeer
 2. Stel verwachtingen en doelen op
 3. Ga niet op zoek naar online marketeers met als doel je omzet binnen no-time te verhogen

Tip 1: Bekijk alle opties voor het inzetten van een online marketeer 

Je zou natuurlijk een fullservice online marketing bureau in kunnen schakelen. Zij nemen daadwerkelijk alles uit handen. Je hebt hierbij weinig omkijken naar de online marketing van je bedrijf. Dit is ideaal voor grote bedrijven waar niemand zich eigenlijk bezig kan (of wil) houden met de online marketing. Bij kleinere bedrijfjes is het uitbesteden van de online marketing vaak geen optie. Maar wat is er dan wel mogelijk?

Een vast personeelslid in dienst nemen

Dit is een mogelijkheid wanneer het bedrijf zeker is van de groei die het gaat doormaken. Maar ook wanneer er niet genoeg in house kennis is om de online marketing op de juiste manier op te zetten, invulling te geven en draaiende te houden. Echter bestaat er op dit moment een enorm tekort aan gekwalificeerd online marketing personeel, waardoor het lastig kan zijn om de juiste persoon voor jouw bedrijf te vinden.

Een flexibel personeelslid inhuren

Dit is een goede optie wanneer een bedrijf projectmatig werkt of wanneer er binnen het bedrijf niet genoeg kennis aanwezig is om de online marketing te beheren. Bij Endeavour Heroes worden net afgestudeerden door deskundige uit het werkveld opgeleid. Zij zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van online marketing. Met back-up van Endeavour gaan de Heroes geen online marketing vraagstuk uit de weg.

Tip 2: Stel verwachtingen en doelen op

Je weet nu welke opties er zijn en welke optie het beste bij jou past. Vervolgens is het belangrijk om voor jezelf scherp te krijgen wat de verwachtingen zijn die je van het personeelslid en de bijbehorende taken hebt. Er is een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om deze verwachtingen duidelijk te krijgen:

 • Wat wil ik met online marketing bereiken?
 • Welke onderdelen van online marketing wil ik me op richten?
 • Wat is mijn budget?
 • Wat kan ik zelf/weet ik zelf?
 • Voor welke periode verwacht ik een (extra) personeelslid nodig te hebben?
 • Hoe complex zijn mijn vraagstukken?

Door deze vragen te beantwoorden, creëer je duidelijkheid voor jezelf maar ook voor de andere partij. Als jij duidelijk kunt benoemen wat jouw behoeftes zijn, kunnen jullie samen op zoek naar de geschikte persoon.

Tip 3: Ga niet op zoek naar online marketeers met als doel je omzet binnen no-time te verhogen

Vaak worden online marketeers ingezet met als doel de omzet te verhogen. Dat doel an sich is helemaal niet slecht, maar er zit wel een keerzijde aan. Online marketing kost tijd en energie. Alleen door de juiste strategie toe te passen én deze vol te houden, zullen je doelen uiteindelijk worden behaald. Net als in een fysieke winkel zijn de resultaten op de ene dag beter dan op de andere. Ook verandert de markt constant. Door continu bij te sturen en te analyseren, zal het inzetten van online marketing lonen. Het gebruik maken van online marketing als redmiddel, of het behalen van enorme resultaten in een week tijd, is daarom geen realistisch plan. Naast het genereren van sales als hoofddoel zijn er ook verschillende subdoelen die je kunt behalen met het inzetten van online marketing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Naamsbekendheid vergroten
 • Klantenservice verbeteren
 • Reputatie verbeteren
 • Medewerkers werven

Dus...

De verschuiving naar online marketing is een onmiskenbare realiteit voor bedrijven, groot en klein. Maar het vinden van de juiste online marketeer kan een uitdaging zijn. Door de veelzijdige opties te verkennen, van full-service bureaus tot flexibel personeel, ontstaat er een scala aan mogelijkheden.

Het begint met het helder definiëren van verwachtingen en doelen. Deze vormen de pijlers voor het vinden van de meest geschikte kandidaat. Het is cruciaal om te begrijpen wat je wilt bereiken, welke aspecten van online marketing prioriteit hebben en hoe je middelen en kennis intern beschikbaar zijn.

Echter, een belangrijke nuance is om realistische verwachtingen te koesteren. Online marketing is geen snelkookpan voor directe winsten. Het vereist tijd, consistente strategieën en voortdurende aanpassingen in een dynamische markt. Het nastreven van diverse doelen, zoals het vergroten van naamsbekendheid, het verbeteren van klantenservice en zelfs het aantrekken van talent, zijn waardevolle aspecten naast het genereren van omzet.

Het selecteren van een online marketeer is meer dan alleen het najagen van financiële doelstellingen; het draait om het opbouwen van een duurzame en effectieve online aanwezigheid. Met deze inzichten en een helder doel voor ogen, kan het vinden van de juiste persoon of partner voor jouw online marketingtraject een stap dichterbij komen.

Online marketing uitbesteden!

Online marketeers kunnen je helpen al deze doelen stap voor stap te behalen. Zo groeit jouw bedrijf in de gewenste richting. Meer weten over het uitbesteden van online marketing werkzaamheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Lees trouwens ons wervingsonderzoek eens! We hebben onderzocht onder ruim 100 online marketing managers hoe zij werven en welke kanalen zij daar voor gebruiken. 

Ook interessant?