Karima-allround-online-marketeer

Meer weten? Neem contact op.

5 SEO begrippen die je moet kennen

5 SEO Begrippen Endeavour Heroes
Karima Bakkali
feb 24, 2023
- 3 min lezen

Alt tag, anchor, broken links en redirect. Allemaal termen waar je mee wordt doodgegooid als je start met SEO. Maar wat betekenen deze termen eigenlijk? In deze blog licht ik 5 belangrijke SEO termen in duidelijke en begrijpbare taal toe die je moet kennen.

1. Anchor

Een anchor tekst is een klikbare tekst, waarbij je doorverwezen wordt naar een andere pagina. Een anchor tekst kan je voor twee doeleinden toepassen: interne en externe linkbuilding. Bij interne linkbuilding verwijzen de links naar pagina’s op dezelfde website. Bij externe linkbuilding verwijzen de links naar een externe website.

Let op: veel mensen gebruiken de volgende twee termen voor een anchortekst: ‘lees meer’ of ‘klik hier’, maar gebruik in plaats daarvan liever een specifieke naam, zodat zowel de lezer als Google goed weet waar je naartoe verwijst. Dit is een voorbeeld: ‘Marketinghulp? Bekijk onze Heroes’.

2. Alt tag

Je zou denken dat alleen tekst nodig is om beter vindbaar te worden voor Google, maar vergis je niet: ook jouw afbeeldingen kunnen helpen hierbij.

Zodra je een afbeelding toevoegt aan een pagina, is het belangrijk om jouw afbeelding te omschrijven. Met behulp van deze tekst, ook wel tag genoemd, kunnen bezoekers jou beter vinden via Google. Dit komt omdat Google de afbeelding als het ware scant om erachter te komen wat voor afbeelding het is. Gebruik dus altijd een omschrijving, want zo help je Google om jouw afbeelding makkelijker te scannen, wat ervoor zorgt dat je makkelijker wordt gevonden.

3. Broken links

Als je een pagina verwijdert, maar vergeet om alle anchor teksten aan te passen die hiernaar verwijzen, dan verwijs je naar een broken link. Dit is een pagina dat niet meer bestaat en een 404-pagina weergeeft. Om deze broken links op te sporen, kan je Google Search Console gebruiken.

4. Crawlen

Google stuurt eens in de tijd een bot om jouw webpagina’s te indexeren, dit is crawlen. Hiermee wordt een analyse uitgevoerd naar de relevantie van jouw pagina en wordt jouw pagina gerankt op Google.

5. Google Search Console

Dit is een gratis tool van Google waarmee je inzicht krijgt in hoe goed jouw website scoort, maar ook kansen mee kan ontdekken. Zo kan je met de tool ook een URL-inspectie uitvoeren. Hiermee krijg je inzicht in hoeverre een pagina geschikt is voor mobiel, of hier fouten inzitten en opnieuw aanvragen bij Google om de pagina te crawlen.

Nu je deze belangrijke begrippen kent, kan je van start gaan met jouw SEO! Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het uit te besteden!

SEO hulp nodig?

Bij Endeavour Heroes huur je al een SEO specialist in tegen een aantrekkelijk tarief die bij jou op locatie komen werken. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij je complete online marketing uitbesteden? Dat is ook mogelijk bij Endeavour Heroes!

Ook interessant?