Booy - Content Marketeer - Endeavour heroes

Meer weten? Neem contact op.

5 praktische tips om je brand safety te waarborgen

tips-voor-het-waarborgen-van-brand-safety
Booy Snoeren
apr 03, 2024
- 3 min lezen

Brand safety is actueler dan ooit in de online marketing wereld. Onderzoek van de Advertising Research Foundation toont aan dat meer dan 80% van de marketeers zich zorgen maakt over brand safety. Daarom is het essentieel dat ook jij je strategieën aanscherpt. Met de uitdagingen van een onvoorspelbaar medialandschap, waaronder de schandalen van platforms zoals X, toenemende polarisatie en andere wereldwijde sociale uitdagingen, staan merken voor een lastige opgave. Hoe houden ze hun reputatie en inkomsten in evenwicht in deze turbulente tijden?

In deze blog lees je meer over:

 1. Het belang van brand safety

 2. Strategieën voor merkveiligheid

 3. De toekomst van brand safety

Het belang van brand safety

Brand safety, of merkveiligheid, is het proces van het waarborgen dat advertenties alleen verschijnen naast inhoud die de waarden en het imago van een merk weerspiegelt. In de huidige dynamische mediaomgeving, waar content razendsnel verspreidt en interpretaties snel veranderen, kan een slechte plaatsing van advertenties heftige gevolgen hebben voor de reputatie van een merk. 

Strategieën voor merkveiligheid

Een doordachte strategie is jouw beste verdediging om deze waarden te waarborgen. 

  • Definieer wat merkveiligheid is voor jou
  • Geef prioriteit aan transparantie
  • Maak gebruik van ‘negatieve targets’ of uitsluiting
  • Selecteer partners en platforms zorgvuldig
  • Implementeer monitoring- en reactietool

Definieer wat merkveiligheid is voor jou

Bepaal duidelijk je grenzen. Elk merk heeft unieke waarden. Het is belangrijk om vast te stellen wat acceptabel is voor jouw merk en dit binnen je team te communiceren.

brand-safety-waarborgen

Geef prioriteit aan transparantie

Transparantie is van cruciaal belang in de huidige digitale wereld. Zorg dat je inzicht hebt in de plaatsing van jouw advertenties en communiceer dit helder naar je publiek.

Maak gebruik van ‘negatieve targets’ of uitsluiting

Voorkom associatie met ongewenste inhoud. Door proactief bepaalde termen, websites of onderwerpen uit te sluiten, zorg je voor een veiligere omgeving voor jouw merkadvertenties.

Selecteer partners en platforms zorgvuldig

Kies partijen die jouw waarden delen. Een sterke samenwerking begint met de juiste partners. Kies platforms en netwerken die bekendstaan om hun commitment aan merkveiligheid.

Implementeer monitoring- en reactietool

Blijf proactief in de bescherming van je merk. AI- of Machine Learning tools stellen je in staat om jouw advertenties nauwlettend te volgen en indien nodig, direct actie te ondernemen.

De toekomst van brand safety

In het licht van de voortdurende wereldwijde uitdagingen en het snel veranderende online-ecosysteem, is merkveiligheid belangrijker dan ooit. De toekomst van adverteren is transparant, veilig en afgestemd op de waarden van jouw merk. Brand safety zal alleen maar belangrijker worden. De digitale wereld blijft evolueren, en merkveiligheid wordt steeds complexer. Door op de hoogte te blijven van nieuwe technologieën en trends, kan je jouw merk effectief beschermen. 

Conclusie

Merkveiligheid is een cruciaal onderdeel van succesvolle online marketing. Door duidelijk te definiëren wat merkveiligheid voor jou inhoudt, transparantie te prioriteren, gericht ongewenste content uit te sluiten, zorgvuldig je partners en platforms te kiezen en moderne monitoringtools in te zetten, kun je een robuuste verdediging opbouwen tegen potentiële bedreigingen voor je merk. Het digitale landschap blijft zich ontwikkelen en met de juiste aanpak kun jij ervoor zorgen dat je merk niet alleen veilig blijft, maar ook positief opvalt.

Merkveiligheid is meer dan alleen een buzzword; het is een essentiële pijler van moderne marketing. Met de juiste benadering en hulpmiddelen kan jouw merk niet alleen risico’s vermijden, maar ook groeien. Ben je klaar om de brand safety van jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Neem vandaag nog contact op met Endeavour Heroes voor je eigen in-house online marketing expert. Samen zorgen we ervoor dat jouw merk veilig en zichtbaar blijft in het veranderende digitale landschap!

Ook interessant?