tara-online-allround-marketeer

Meer weten? Neem contact op.

10 tips voor krachtige social media content in 2024

10-tips-voor-krachtige-social-media-content-in-2024
Tara Relyveld
jun 27, 2024
- 5 min lezen

Met de constante groei van social media wordt het lastiger om op te vallen op de platforms. Het wordt daarom steeds belangrijker om een goede strategie te hebben als het gaat om het maken van content. Wat zijn op dit moment de belangrijkste dingen waar je op moet letten? In dit artikel lees je 10 tips voor krachtige social media content.

Inhoudsopgave

 1. Ken je publiek
 2. Vertel een verhaal
 3. Wees authentiek
 4. Maak het visueel aantrekkelijk
 5. Creëer interactieve content
 6. Optimaliseer voor elk platform
 7. Gebruik sterke call-to-actions
 8. Monitor en analyseer
 9. Wees consistent, maar niet repetitief
 10. Blijf op de hoogte van trends

1. Ken je publiek

Begrijp wie je doelgroep is, wat ze interesseert en hoe zij communiceren. Dit helpt je om content te maken die resoneert en engagement stimuleert. Bepaal aan de hand van je doelgroep ook wat de beste platforms zijn om content te plaatsen. Een specifieke doelgroep is vaak meer actief op het ene platform dan het andere.

Hoe bepaal je je doelgroep?

Om een specifieke doelgroep vast te stellen, is het belangrijk om onderscheidende kenmerken te bepalen, zoals geslacht, leeftijd, opleidingsniveau en inkomen. Niet alleen deze demografische gegevens zijn belangrijk, maar ook de interesses en hobby’s komen van pas. Al deze informatie neem je uiteindelijk mee als je een contentstrategie maakt.

Voor een oudere doelgroep maak je andere content dan voor een jongere doelgroep. Ook maak je voor dierenliefhebbers andere content dan voor sportliefhebbers. Door zoveel mogelijk te specificeren wie jouw doelgroep is, kun je voor hen de meest aantrekkelijke content creëren. Dit zorgt op den duur ook voor meer conversies. De ideale klant noem je een persona. Wil je zelf persona’s opstellen? Wij leren je de basics in ons artikel.

2. Vertel een verhaal

Mensen worden aangetrokken tot verhalen. Gebruik storytelling om een emotionele verbinding met je publiek te maken. Of het nu gaat om een inspirerend klantverhaal, een kijkje achter de schermen of de reis van je product, verhalen blijven hangen. Des te origineler en authentieker, des te beter. Dit sluit mooi aan bij het volgende punt.

3. Wees authentiek

Authenticiteit bouwt vertrouwen op. Wees eerlijk en transparant in je communicatie. Laat de echte persoonlijkheid en waarden van je merk zien. Dit maakt meteen dat je opvallend en uniek bent, want geen merk is hetzelfde als dat van jou. Wat zijn je unique selling points (USP’s)? Wat onderscheidt jouw merk van andere merken? De antwoorden op deze vragen leggen de basis voor krachtige social media content!

4. Maak het visueel aantrekkelijk

Gebruik hoogwaardige afbeeldingen, video’s en grafieken. Visuele content trekt meer aandacht en wordt beter onthouden dan alleen tekst. Kleurrijke visuals verhogen de interesse om iets te lezen met maar liefst 80%. Gebruik programma’s zoals Canva, Photoshop, VSCO en CapCut om je content te personaliseren. Tegenwoordig zijn er ook verschillende AI tools om te helpen. Let er dan wel op dat je niet klakkeloos alles overneemt wat AI voor je produceert. Zorg dat je dicht bij jezelf en jouw merk blijft. Lees meer over de balans tussen AI en menselijke creativiteit.

capcut-als-social-media-content-tool

5. Creëer interactieve content

Het is voor het algoritme op social media platforms belangrijk om veel engagement te hebben op je posts en profiel. Denk aan polls, quizzen of vragen die aanzetten tot actie (call-to-actions). Interactieve content nodigt uit tot deelname en kan helpen bij het verhogen van de betrokkenheid.

6. Optimaliseer voor elk platform

Elk social media platform heeft zijn eigen unieke kenmerken en publiek. Pas je content aan per platform om de effectiviteit te maximaliseren. Wat werkt op Instagram, is misschien niet ideaal voor LinkedIn. 

Een voorbeeld:

Op Instagram heb je veel mogelijkheden om content te plaatsen: reels, carrousels, stories en zelfs broadcastkanalen. Op LinkedIn heb je een stuk minder mogelijkheden, maar voor B2B-marketing is dit een goed kanaal om een specifieke doelgroep te bereiken. Dit kan aan de hand van posts met tekst en video’s.

7. Gebruik sterke call-to-actions

Vertel je publiek wat je van ze verwacht na het zien van je post. Of het nu gaat om het bezoeken van een website, het inschrijven voor een nieuwsbrief of het delen van de post: een duidelijke call-to-action verhoogt de kans op interactie.

Voorbeelden:

 • Schrijf je in!
 • Koop je ticket!
 • Plan een afspraak in

8. Monitor en analyseer

Gebruik analytische tools om te zien wat werkt en wat niet. Dit geeft inzicht in het gedrag van je publiek en helpt je om je strategie aan te passen en te verbeteren. Het verschilt per platform welke tools je kunt gebruiken. Bij Instagram en Facebook gebruik je Meta Business Suite, op TikTok gebruik je TikTok Business Center, etc.

9. Wees consistent, maar niet repetitief

Consistentie in de frequentie van posten en de stijl van je content helpt bij het opbouwen van herkenbaarheid en betrouwbaarheid. Zorg echter voor voldoende variatie om je publiek geïnteresseerd te houden. Je wil niet dat het monotoom wordt en dat mensen voor inspiratie ergens anders heen gaan. Wie zei ook alweer dat social media geen fulltime job is?!

10. Blijf op de hoogte van trends

Het social media landschap en de social media platformen veranderen snel. Blijf op de hoogte van de laatste trends en best practices om relevant te blijven. Je kunt hierover veel vinden op de platforms zelf, via een zoekmachine, maar natuurlijk ook via onze blogs. Houd daarom vooral onze website in de gaten.

Conclusie

In het dynamische landschap van social media is het heel belangrijk om met doordachte en impactvolle content je publiek te betrekken en vast te houden. De 10 strategieën hierboven vormen de basis voor het creëren van krachtige social media content. Authentiek zijn, verhalen vertellen en visueel aantrekkelijke posts maken zijn meer dan alleen technieken; ze zijn cruciaal voor het opbouwen van een betekenisvolle connectie met je volgers.

Vergeet niet de kracht van interactie en de noodzaak van een platformspecifieke strategie te benutten om de betrokkenheid en conversies te vergroten. Met consistentie, creativiteit en goed gebruik van technologie (waaronder AI), kun je je onderscheiden in een overvolle digitale wereld. Of je nu zelf aan de slag gaat of kiest voor professionele ondersteuning, het belang van veerkrachtige en ontvankelijke contentstrategieën kan niet genoeg benadrukt worden.

Heb je hulp nodig bij het creëren van krachtige content? Bij Endeavour Heroes kun je een social media specialist inhuren die tegen een aantrekkelijk tarief bij jou op locatie komt werken.

Ook interessant?